A minszki tüntetők egy részre elindult az elnöki rezidenciához

A minszki tüntetők egy részre elindult az elnöki rezidenciához

Az ellenzékiek a Telegram üzenetküldő szolgálat csatornáin át arra szólították a Függetlenség tere felé haladó tüntetőket, hogy

változtassák meg az útirányt, és vonuljanak át az elnöki rezidenciához, hogy "ajándékot hagyjanak a téren" a születésnapját vasárnap ünneplő Aljakszandr Lukasenka részére

- jelentette az Interfax orosz hírügynökség. A rendvédelmi erők megerősítették a rezidencia biztonságát.

Összecsaptak Minszkben a tüntetők a rendvédelmiekkel

Rövid összecsapás volt vasárnap Minszkben az Aljakszandr Lukasenka elnök újraválasztása ellen tüntetők és civil ruhás rendvédelmiek között, akik több tiltakozót őrizetbe akartak venni. A TASZSZ orosz hírügynökség tudósítója azt jelentette, hogy az állambiztonsági szolgálat, a KGB székházánál történt összetűzés során a tüntetők kiszabadították az előállítottakat, a civil ruhás rendvédelmiek kénytelenek voltak gépkocsin elhagyni a helyszínt.

Vasárnap ismét nagyszabású ellenzéki tüntetést szerveztek Aljakszandr Lukasenka újraválasztása ellen a fehérorosz fővárosban. Eredetileg a Függetlenség terére tervezték a tömegmegmozdulást, és valószínűleg azért indultak mégis az elnöki rezidenciához, mert a rendvédelmi erők lezárták a Függetlenség tere felé vezető utakat.

A TASZSZ tudósítója a helyszínről jelentette, hogy Minszk központjában akadozik a mobiltelefon-szolgáltatás, és már az internet sem működik.

(MTI)