Kiderült: egy veszélyes fekete párduc lopakodik Kiskunhalas környékén

Kiderült: egy veszélyes fekete párduc lopakodik Kiskunhalas környékén

A napokban mi is megírtuk, hogy pumához hasonló, fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében, amelyről a város polgármestere szombaton tett közzé felvételt. Ezt követően a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, szakértők bevonásával megkezdték a felvétel valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát.

Lehet, hogy egy szökött pumát láttak Kiskunhalason mászkálni

Pumához hasonló, fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében, a felvételt a város polgármestere szombaton osztotta meg a közösségi oldalán. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, egy lakossági bejelentés után szakértők bevonásával megkezdték a felvétel valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát.

A rendőrség szerda reggel újabb információkat közölt a vadállattal kapcsolatban. A videót elemezve az elsődleges vizsgálatok alapján kiderült, hogy a felvétel valódi. Továbbá a szakemberek véleményei alapján egy fekete párducot láthatunk a videón. A szakértő arról is tájékoztatott:

  • a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik,
  • alapvetően rejtőzködő életmódot folytat,
  • az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban, és
  • nagy terület bejárására képes.

A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, de azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. A ragadozót ugyan nem találták, azonban valószínűsíthetően a nyomait látták a helyszínen.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról. Ebben a civilek segítségére is számítanak.

Arra kérik a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​