Felcsút mesterséges tava mellé éttermet, teraszokat és többfunkciós sportpályát is kap Mészárostól – természetesen közpénzből

Felcsút mesterséges tava mellé éttermet, teraszokat és többfunkciós sportpályát is kap Mészárostól – természetesen közpénzből

Újabb beruházás érkezik a miniszterelnök falujába, a nemzet közpénzcsakrájának számító Felcsútra: az adófizetők pénzén - eredetileg a helyi záportározó rekonstrukciója keretében - épített csónakázótó és mesterséges sziget mellé most közpénzből éttermet, látványteraszt és sportpályát építhet Mészáros egyik cége a kis túlzással világhírű kisvasút felcsúti állomásánál.

A 24.hu arról ír, hogy a kivitelezésre kiírt, nemzeti eljárásrendben lefolytatott nyílt közbeszerzést az EKR-be feltöltött dokumentumok szerint az egykori gázszerelő családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. vitte el.

A felcsúti székhelyű cég nettó 915,9 milliós ajánlatával szinte telibe találta a felcsúti önkormányzat által meghirdetett munka előzetes kalkulált, nettó 916,2 millió forintos értékét.

Mészárosék a megbízás szerint a tározóhoz megépítik

  • az 594 négyzetméteres Tó éttermet,
  • teraszokat,
  • lépcsőket,
  • egy többfunkciós, lelátóval is ellátott sportpályát,
  • továbbá egy feszítőrudas rendszerrel megtámasztott acél felszerkezetű gyalogos hidat is kialakítanak.

A Magyar Energia Centrum Kft. által készített látványterveken a megvalósuló beruházás így fog kinézni:

A lap megjegyzi, az egyelőre talány, ki fogja az éttermet üzemeltetni. Az RTL Klub Híradója egyébként korábban részletesen bemutatta a felcsúti sziget helyszínét: