11 milliárd forint közpénz sem elég a felcsúti sportszálló megépítésére

11 milliárd forint közpénz sem elég a felcsúti sportszálló megépítésére

Az éppen épülő ifjúsági sportszálláshely harmadik ütemére kért újabb tao-támogatást a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA). Mindez azért érdekes, mert a szálló már három éve is szerepelt az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által elnökölt alapítvány fejlesztési programjában. Az akkori tervek szerint pedig 2019 végére el is készült volna - írja a g7.hu.

A három éve 1,4 milliárdos állami támogatással induló projekt idén tavaszra már az adófizetők 8 milliárd forintjába került. Ez azonban még mindig kevésnek bizonyult, így az idei programban – mint az erről szóló, november végi határozat alapján azt a gazdasági portál írja – újabb 2,3 milliárdnyi támogatást kértek a beruházáshoz.

Mindez a G7 szerint azt jelenti, hogy

mindent összevetve több mint 11 milliárd forint közpénzbe is kerülhet a „vendégek kényelmes kiszolgálását” biztosító felcsúti sportszálló.

Úgy becsülik, ez nagyjából háromszorosa a Pancho Aréna árának. A támogatási összegek utólagos módosítása miatt egyébként a FUNA az elmúlt években 35 milliárd forint közpénzhez jutott a G7 számításai szerint.