Felcsútra menjenek az illegális bevándorlók!

Martonfa lakossága szombaton a polgármesteri hivatal nagytermében tartott „nemzeti konzultáció” keretében egyöntetűen döntött erről.

A lakosság egyhangú szavazatával támogatta a polgármester és a Jobbik kezdeményezését, mely szerint a tervezett menekülttábor a felcsúti Pancho Arénában valósuljon meg.

"Meggyőződésünk szerint azért is lenne jó megoldás ez a változat, mert a stadion építését már eleve „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jellegű beruházássá” nyilvánították és Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője mint helyi polgármester biztos nem tiltakozik a beruházás ellen" - írták, ugyanakkor követelik, hogy a kormányzat a migránsokkal szemben a martonfai magyar családokat támogassa.

A jobbikosok megdöbbentőnek tartják azt is, hogy megkeresésükre a Baranyai Megyei Közgyűlés fideszes elnöke azt válaszolta, ő sem tudott a kormány szándékairól. Érthetetlennek tartják a helyszín kijelölését is, hiszen egy a határtól 60 kilométerre lévő zsáktelepülésről van szó.

Nemzetbiztonsági szempontok is azt diktálnák, hogy a kormányzat állítólagos szándékai szerint amúgy is visszafordítandó migránsokat a határ közvetlen közelében állomásoztassák.

A Jobbik támogatja a falu lakosságát minden olyan eszköz alkalmazásában, amellyel meg kívánják akadályozni a menekülttábor létesítését - közölték.