Felejtse el Budapestet

Már ami az autózást illeti. Megkezdődött a felújítások szezonja, ráadásul pont a legérzékenyebb pontján találta el a fővárost a labda...

Röviden: a közismert és fárasztó gyerekviccel élve: járjon BMV-vel, vagyis busszal, metróval, villamossal. Ez persze csak abban az esetben igaz, ha a metró, vagy a kohószökevény busz nem füstöl el, de azért nézzük a lényeget:

Várhatóan május közepéig a dél-budai végállomásaikról csak az Oktogonig járnak a körúti villamosok. Ezzel párhuzamosan a 4-6-os pótlója buszsávot kapott, vagyis egy sávot használhatnak az autósok.

Javában zajlik a Széll Kálmán tér felújítása, illetve a fonódó villamos kiépítése. A téren átmenő 2X2 sávból kettőt lezárnak, a budai rakparton - ahogyan eddig - továbbra is zajlik az építkezés.

Nem szorosan ide kapcsolódik, de újabb üteméhez érkezett az új Budaörsi úti csomópont kiépítése. Ennek keretében az új aluljáró és az autópálya új nyomvonalának kialakítása kezdődik. A belvárosba vezető útpályát lezárják, a forgalmat a kifele vezető szakaszra terelik, de a városi autópálya azért megmarad: a sávok megmaradnak, de jóval szűkebbek lesznek. Az új építkezési rend miatt garantált a káosz hétfő reggel.

Az agglomerációból érkezők inkább szálljanak buszra, vonatra.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt javasolja: aki teheti, május közepéig kerülje el a Nagykörutat. A villamos helyett lehetőség szerint utazzon az M2-es metróval, az autóval közlekedők pedig a Margit híd helyett válasszák az Árpád hidat vagy az Erzsébet hidat.

A BKK korábbi tájékoztatása szerint a változtatásokra a nagykörúti villamospálya és a Széll Kálmán tér felújítása, a Margit híd garanciális javítási munkálatai, valamint a budai fonódó villamoshálózat kiépítése miatt van szükség; a munkálatok már szombaton megkezdődtek.