Felfüggesztették a fóti gyermekotthon vezetőjét gyermekbántalmazás gyanúja miatt

Felfüggesztették a fóti gyermekotthon vezetőjét gyermekbántalmazás gyanúja miatt

Fizikailag bántalmazták az egyik ellátott kisfiút. Most pattant ki az ügy, miután szeptember végén csak egy eldugott netes közleményben tájékoztattak az esetről.

Gyermekbántalmazás gyanúja miatt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felfüggesztette a fóti Károlyi István Gyermekközpont igazgatóját – értesült most a szeptember végi döntésről a Telex.

A gyermekközpont működését belülről ismerő forrásból a lap úgy tudja,

az igazgatót egy autista kisfiú bántalmazásának gyanúja okán függesztették fel.

Értesülésüket egy véletlenül észrevett közlemény erősítette meg, mely addig elbújva létezett az online térben. Eszerint is van még hova fejlődnie a kormány felelősségébe tartozó magyar gyermekvédelmi rendszernek.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság jelzést kapott annak gyanújáról, hogy a Károlyi István Gyermekközpont intézményvezetője "fizikailag bántalmazott egy ellátott gyermeket" – derül ki a szeptember 27-i közleményből. Mint írták:

Az intézményvezetőt a Gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézményekben, nevelőszülői hálózatokban és a javítóintézetekben ellátott gyermekek és fiatal felnőttek bántalmazási eseteinek kivizsgálására és kezelésére vonatkozó intézményi, fenntartói és ágazati módszertanban foglaltaknak megfelelően a vizsgálat időtartamára felfüggesztettem a munkavégzés alól.

Az állami hivatal vezetője az ügy kivizsgálása céljából haladéktalanul rendőrségi feljelentést tett, és azonnali belső vizsgálatot rendelt el.

"Az ügy további részleteiről a vizsgálat lezárultáig tájékoztatást nem adok" – zárta szavait a főigazgató.

(Címlapkép: A fóti Károlyi István Gyermekközpont/Google Térkép)