Feljelentést tett a Jobbik frakcióvezetője az ügyészség által megsemmisített Schadl-DVD-k miatt

Feljelentést tett a Jobbik frakcióvezetője az ügyészség által megsemmisített Schadl-DVD-k miatt

A Völner-Schadl ügyben eljáró nyomozó hatóságok soha korábban nem látott módon, banánköztársaságokat idéző eljárásában egy korábban már lefoglalt, a közvélemény előtt egyelőre ismeretlen magyar közszereplőről talált kompromittáló felvételt semmisítettek meg. Tették mindezt az egyébként jelenleg is folyamatban levő eljárás alatt, példátlan gyorsasággal - fogalmazott bejegyzésében Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője. 

Az országgyűlési képviselő szerint mindez felveti annak alapos gyanúját, hogy a hatóságok is súlyos bűncselekménybe keveredhettek. 

Erre való tekintettel Lukács László György Központi Nyomozó Főügyészségen feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az ügyészség megsemmisítette azokat a DVD-ket, amelyeket Schadl György páncélszekrényében találtak. Hogy kik voltak a házi szexvideó szereplői, azt már nem tudhatjuk meg, annyi bizonyos, hogy a vonatkozó cikkünk után Merkely Béla ügyvédje igyekezett azt eltüntetni a világhálóról. 

A felejelentésben Lukács László György hangsúlyozza, az ilyen jellegű felvételek birtoklása felveti a személyes adattal való visszaélés gyanúját, valamint a zsarolás-, vagy legalábbis annak előkészületének gyanúját is, ennél fogva is kérdéses az eljáró nyomozóhatóságok jogszerűsége. 

"Álláspontom szerint - a fentiek okán - alapos gyanú merül fel arra vonatkozólag, hogy a megsemmisítés útján ismeretlen tettesek jogtalan előnyt kívántak szerezni, melynek érdekében a hivatali kötelességét megszegésére, hatáskör túllépésére egyaránt sor került"

- írta a politikus a közösségi oldalán megosztott dokumentumban. 

Ezen véleményét támasztja alá Magyar György álláspontja. Az ügyvéd hangsúlyozta, Schald György saját lakásában levő, kizárólagos rendelkezési joga alatt álló széfjében lelték fel a kompromittáló bizonyítékokat, amely szerinte önmagában arra utalhat, hogy

"Schadl ezeket minden bizonnyal zsarolási célból helyezte ott el." 

"Ezért az az állítás, hogy a dokumentumok nem függenek össze a nagyon súlyos korrupciós ügyben folyó büntetőeljárással, szakmai nonszensz. Aki a megsemmisítésükre utasítást adott vagy azt végrehajtotta, felelősséggel és magyarázattal tartozik a nyilvánosság felé, s bűnpártolás és hivatali visszaélés gyanújába keveredhet.

Ami viszont biztos, a nyomozó hatóságnak nem dolga szelektálni egy feltárt bűncselekmény bizonyítására alkalmas eszközök között, hanem feladata a komplex adatgyűjtés, s mindent a vádhatóság, illetve a bíróság rendelkezésére kell bocsátania. Amennyiben nem így járnak el, bűnpártolást követhetnek el, ami alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő" - írta Magyar György.