Azé a Balaton, aki teleépíti: az Orbán-kormány egykori fejlesztési minisztere 70 szobás hotelt épít Badacsonytomajon

Azé a Balaton, aki teleépíti: az Orbán-kormány egykori fejlesztési minisztere 70 szobás hotelt épít Badacsonytomajon

Egy befektetői csoport 70 szobás, négycsillagos szálloda terveit mutatta be a badacsonytomaji polgármesteri hivatalban - erről a Fidesz országgyűlési képviselője, Fenyvesi Zoltán írt Facebook-oldalán még karácsonykor.

Az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy Badacsonyban szükség van minőségi szálláshelyekre. Egy befektetői csoport 70...

Közzétette: Fenyvesi Zoltán – 2020. december 23., szerda

A 24.hu szerint a bejelentés még a település önkormányzati képviselőit is meglepte, mivel nem kaptak meghívót és a prezentációról sem volt tudomásuk. A szűk körű bemutatón a parlamenti képviselő mellett a Fidesz-támogatással működő, független polgármester, Krisztin N. László vett részt.

Fenyvesi bejegyzéséből azonban az már nem derült ki, hogy kik lehetnek az új befektetők, a portál ezért megkereste ezért a kormánypárti politikust, aki elmondta,

a Badacsony Heritage Company Kft. (BHC) tervezi a beruházást, és már meg is vásárolta a Római úton álló egykori Volán-üdülő ingatlanát.

A Hotel Volán évek óta üresen áll, a lap egy forrása szerint az előző tulajdonosnak nagy tervei voltak, ám ezeket nem tudta megvalósítani, így gyakorlatilag kiürítette a szállodát.

A Badacsony Heritage Company Kft.-ről először a hvg.hu írt még tavaly szeptemberben, akkor még nem volt egyértelmű, hogy miért is alapították a céget. A BHC egyik tulajdonosa Fellegi Tamás családi cége, a Willard Partners Zrt., ami a volt miniszter és fia, Fellegi Áron irányítása alatt áll.

Fellegi Tamás 2010-től töltötte be a fejlesztési miniszteri, ám alig másfél év után lemondott. Fellegi még a Bibó István Szakkollégium tanáraként ismerte meg Orbán Viktort.

Érdemes megemlíteni a másik, többségi résszel rendelkező tulajdonos cégét is, ami a korábbi szabolcsi Fidelitas-elnök, Petneházy Dávid érdekeltségébe tartozó Promotheus Agency Bt.

A 24.hu azt szerette volna, ha Petneházy vagy a badacsonytomaji önkormányzat elküldi számukra a december 23-án bemutatott terveket, azonban a Petneházy Alapítvány elnöke azt írta, hogy a beruházás jelen pillanatban előkészítési szakaszban van, és majd csak a tervezési fázis lezárultát követően hozzák nyilvánosságra a szálloda végleges látványterveit.

Az önkormányzat közölte, december 23-án a tervezés alatt álló szálloda látványterveit tekinthették meg, mégpedig azért, hogy azokat közösen véleményezni tudják. A badacsonytomaji önkormányzat hozzátette, örülnek, hogy egy olyan szálloda épülhet, „amely nemcsak színvonalas szállást tud kínálni az ide látogató turistáknak – akiknek száma évről évre nő –, hanem az itt élő családok számára is biztosít remek munkalehetőséget”.

Azt ígérték, amint a tervek véglegesek lesznek, és azokat a befektető rendelkezésükre bocsátja, nyilvánosságra fogják hozni.