A sorozatok és az otthoni edzések tarolnak a karantén alatt

A sorozatok és az otthoni edzések tarolnak a karantén alatt

Miután a koronavírus a Föld lakosságának harmadát otthonmaradásra kényszerítette, a szabadidős tevékenységek köre igencsak megcsappant. Bezártak a mozik, színházak, szórakozóhelyek, a szabadban pedig csak a kertesházakban élőknek van lehetősége huzamosabb ideig tartózkodni, így hát az emberek többsége a négy fal közt végzendő tevékenységek után kezdett érdeklődni.

A Picodi.com elemző csoport a Google keresések tartalmát vizsgálta és eszerint rangsorolta a legnépszerűbb tevékenységeket a világjárvány idején. Összevetve a leggyakoribb hobbitevékenységek idén márciusi keresési adatait a tavaly márciusival.

Egyértelműen minden tevékenység, amihez el kell hagyni az otthonunkat vesztett népszerűségéből: a mozizás 81%-kal csökkent, színház 68%-kal, koncertek 67%-kal. A magyarok elvesztették érdeklődésüket a nyelvtanulás iránt is (62%-kal csökkent), ami a kutatók szerint összefüggésben állhat a határok lezárásával és a nyaralási tervek szertefoszlásával.

Az online kurzusok azonban 58%-kal népszerűbbek lettek, ami jelentheti a munkaerőpiac bizonytalan helyzete miatt új képesítések elsajátítására való hajlandóságot. Különböző kreatív tevékenységek, mint a kollázs készítés (73%), rajzolás (30%), horgolás (13%) is népszerűséget nyertek.

A legnagyobb arányban emelkedett érdeklődést az online játékok (117%), az otthoni edzések (300%) és a sorozatok könyvelhetik el. Utóbbi 356%-os növekedéssel végzett az első helyen.

Amennyiben Ön is egy jó sorozatot keres, szemezgessen ajánlóinkból:

Nem lett új Trónok Harca, de jöttek a vakok és távoztak a nácik a disztópikus birodalmakban

Miután tavasszal Drogon végleg elrepült és John Snow belevetette magát a vadon sűrűjébe, jött egy kis intermezzo, mikor a kis ukrán település, Csernobil másodjára döbbentette meg az egész világot, hogy aztán mindenki azt találgassa lesz-e és ha igen, mi lesz, ami méltón pótolhatja majd a Trónok Harca hiányát.

 

Időbevándorlók, sorozatgyilkosok és Amerika leggátlástalanabb televíziós producere

Már évekkel ezelőtt magunk mögött hagyhattuk azokat az időket, amikor a sorozatok szempontjából pangott a nyári szezon. Igaz viszonylag kevesebben huppannak a képernyők elé, mikor a strandon szívhatják magukba a D-vitamint, vagy hagyják ki az esti barbecque partyt egy egy epizódért, a hűvösebb őszi estéken azonban mindenképp érdemes bepótolni néhány szériát.