Félmunkát végzett a CÖF – Orbán is az iszlámot méltatja

Az ellenzék felszólította a Fidesz által támogatott álcivil tömörülést, hogy óriásplakát-kollekcióját egészítse ki a következő idézetekkel:

„Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson.”

(Orbán Viktor nyilatkozata az Abdel Fattah el-Szíszivel, az Egyiptomi Arab Köztársaság elnökével tartott közös sajtótájékoztatón, 2015. június 5.)

„Én személy szerint tisztelője vagyok az iszlámnak. Az iszlám filozófia nélkül a világ egy része már rég a barbarizmusnak esett volna áldozatul.”

(Orbán Viktor interjúja a Bild Zeitungnak, 2015.09.13.)

A Civil Összefogás Fórum a (CÖF) a budapesti Olimpia parknál hétfőn nyitott plakátkiállítást, itt került bemutatásra az alábbi alkotás:

A Vona Gábornak tulajdonított idézet teljes egészében így hangzik:
 

"Az iszlám az emberiség utolsó reménye a globalizmus és liberalizmus sötétségében." 

Vona Gábor az iszlámról egész pontosan ezt írta:
"Európa tradicionális államai – Osztrák-Magyar Monarchia, Németország – az első világháborúban elbuktak a liberalizmus zászlaja alatt harcolókkal szemben, a kis intermezzo után pedig a második világháborúban  végleg eldőlt Európa sorsa. Eközben Ázsia nagy államait is szépen lassan felőrölte a globalizáció. Oroszország, Japán, Kína, India látszólag még őrzik tradicionalitásukat, de ezek csupán már felszíni fények, amelyek mögött a mélyben sajnos a neoliberalizmus férge rohasztja a társadalmakat. A belső pusztulás jelei nyilvánvalóak, és csak idő kérdése, hogy a fekély egyértelmű és látványos legyen. Ebből a szempontból nézve Afrika nem képez erőt, Ausztrália és Dél-Amerika pedig identitászavartól szenved a sokszorosan torlódott társadalmai miatt. Kizárásos alapon egyetlen egy kultúrkör maradt – több kontinensen elterjedve –, amely igyekszik őrizni a tradíciót: ez pedig az iszlám világ. És természetesen nem öngyilkos merénylők és véres háborúk mellett török lándzsát, de egyúttal kijelentem, ma az emberiség tradicionális – a transzcendenst a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt.
(Bar!kád, 2010./49. szám, 6. o.)"