Feltörték Mirkóczki Ádám irodáját

A politikus a Nemzetbiztonsági bizottság tagja, így elvileg védelem alatt áll, arról nem beszélve, hogy kvázi államtitkokkal dolgoznak.

"Most hívtak Budapestről kollégák, hogy az Országgyűlés Képviselői Irodaházában lévő 4. emeleti irodám tárva-nyitva, s mint kiderült, azt ismeretlenek feltörték! Ugye ez az irodaház, amely elvileg szigorúan védett objektum és biztonságos beléptetőrendszerrel rendelkezik. Ennek ellenére simán feltörték az irodánkat, ahol kollégámmal közösen végezzük napi munkánkat."

- írja Facebook oldalán a politikus, emlékeztetett: ő és kollégája is nemzetbiztonsági átvilágításon esett át és elvileg nemzetbiztonsági védelem alatt állnak, "hiszen minősített adatokkal, kvázi államtitkokkal dolgozunk. Mindez a kiemelten védett képviselői irodaházban történik..."

A képviselő még nem tudja, hogy beléptek-e a számítógépeikbe, vagy hogy mi tűnt el, esetleg miről készülhetett másolat, de természetesen a rendőrségnél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál is megteszik a szükséges lépéseket.

Hozzátette:

"az is nagyon érdekelne, hogy vajon lehet-e összefüggés a betörés és a pénteki sajtótájékoztatóm között, ahol arról beszéltem, hogy rendszeresen jelentkezni fogunk egri- és Heves megyei fideszes korrupciós ügyekkel."

Frissítés: egy másik irodát is feltörtek

Időközben kiderült, hogy Tokody Marcellnek, a Jobbik fővárosi képviselőjének az irodáját is feltörték.

Jakab Péter, a Jobbik szóvívője rendkívüli sajtótájékoztatón jelezte, hogy az ügyben a rendőrség és az Alkotmányvédelmi Hivatal folytat eljárást. A hatóságoktól azt várják, hogy határozza meg az elkövetőket és a megrendelőket, derítse ki az indítékokat.