Felvonták a nemzeti lobogót, most már irány a Városliget!

Kit hallgatna szívesebben, Kövér Lászlót, vagy a Nemzeti Sajtóklub publicistáit? Na, ugye.

A központi ünnepi rendezvények nyitó eseménye esőben zajlott. Az ünnepségen részt vett Áder János köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a kormány több tagja, köztük Hende Csaba honvédelmi miniszter, valamint közéleti személyiségek, a diplomáciai testület tagjai és katonai attasék.
 
A lobogó felvonása után honvédtisztjelöltek teszik le katonai esküjüket. Az érdeklődőket katonai bemutatókkal és zenével várják a Kossuth térre.
 
A központi programok között idén is lesz parlamenti nyílt nap, Magyar ízek utcája, a Várkert Bazárnál pedig egész nap családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. A szokásokhoz híven aratómenetet tartanak, megrendezik a Szent Jobb-körmenetet és az ünnepi programokat tűzijáték zárja a fővárosban - emlékeztet az MTI.
 
Azonban, ha nemzeti közösségben, tartalmas ünneplésre vágyik, akkor IDE KELL kilátogatnia.
 
A Buborék zenekar már 10-kor elkezdi a gyermekkoncertjét, 12-kor viszont már a felnőttekre is számítanak a szervezők. A délben kezdődő Nemzeti Sajtóklubban - mások mellett - lapunk főszerkesztője, Magvasi Adrián, valamint a Jobbegyenes blog (és persze az Alfahír) kitűnő publicistája, Balogh Gábor is hangot ad a véleményének.