Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az újságnak elmondta: várhatóan a tavalyi mennyiségnél, hétezer tonnánál idén sem lesz nagyobb az étkezésipaprika-importunk, amelynek java decembertől áprilisig került a hazai piacra. Idén 160-180 ezer tonnás paprikatermésre számítanak a szakértők.
Ledó Ferenc szerint a magyar családok átlagban évi 15-16 kilogramm étkezési paprikát fogyasztanak, elsősorban a zöldpaprikából. Fő exportpiacunkon, Németországban viszont a kaliforniai és a kápia paprika a keresettebb. A zöldpaprika termőterületének rovására egyre több kápiát termelünk. A kápiatermés nyolcvan százaléka exportra megy.
Az elnök úgy vélte, a június közepén kezdődő főszezontól minőségtől függően 200-300 forint lehet majd a zöldpaprika ára, a kápiáé pedig ennél 25 százalékkal lehet magasabb.