Utólag beismerte a kormánymédium, hogy hazudott Jakab Péter fizetéséről

Utólag beismerte a kormánymédium, hogy hazudott Jakab Péter fizetéséről

Egy korábbi, a Jobbik elnökének keresetéről szóló, valótlanságot tartalmazó cikke miatt kellett a Fejér Megyei Hírlap online változatának, a feol.hu-nak helyreigazítást közzétennie kedden. 

Így a kormánypárti kötődésű Fejér megyei hírportál helyreigazító közleményében immár beismerte:

A 2021. június 3-án „A választókkal fizetteti meg a baloldal a parlamenti bohóckodást” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Jakab Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke politikusként havi 6,2 millió forintot keres. A valóság ezzel szemben az, hogy Jakab Péter havonta ezen összeg egyharmadát sem keresi meg.

Egyébként nem ez az első eset, amikor a kormánysajtó Fejér megyei lapja az igazsággal szemben alulmaradt, szintén Jakabot – és párttársát, Stummer Jánost – illetően: júniusban például jogerősen is pert vesztett az orgánum az általa lehozott, éppen akkori álhír miatt.

Jogerősen is pert nyert Jakab Péter és Stummer János a Fejér Megyei Hírlappal szemben

A Győri Ítélőtábla immár jogerős ítélete mondta ki, hogy újra hazudott a legerősebb ellenzéki pártról a sajnos szebb napokat soha nem látott Fejér Megyei Hírlap - írja a Jobbik hétfői közleményében, melyben az ellenzéki párt emlékeztetett: A lap az online felületén hozta le azt az álhírt, hogy az Orbán-kormány újabb luxusberuházását, a Puskás Stadionba titokban tervezett alagút ügyét nyilvánosságra hozó Stummer János ezt Jakab Péter utasítására tette, hogy ezzel a Jobbik számára állítólagosan kényes ügyekről terelje el a figyelmet.

További "érdekesség", hogy a tavalyi évben összesen 57 sajtó-helyreigazítási pert vesztettek a Fidesz-közeli médiatermékek, melyek közül az Origo vitte a prímet 20 elmarasztaló ítélet bezsebelésével.