Baranyi Krisztina nem engedte napirendre venni, hogy Fradi-zászló kerüljön az Önkormányzatra

Baranyi Krisztina nem engedte napirendre venni, hogy Fradi-zászló kerüljön az Önkormányzatra

A jobbikos önkormányzati képviselő, Szilágyi Zsolt egy határozati javaslatot terjesztett a múlt héten a IX. kerületi önkormányzati képviselő-testületének csütörtöki ülésére, amelyben azt szerette volna elérni, hogy az FTC zászlaja felkerüljön az Önkormányzat épületének homlokzatára a Nemzeti, Uniós és kerületi zászló mellé.

A politikus emlékeztetett, a Ferencvárosi Torna Club alakuló közgyűlését 1899. május 3-án tartották a Bakáts téri Ferencvárosi Polgári Kör épületében, amelyben történetesen a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal működik napjainkban. 

"A Ferencváros, mint név, egyaránt méltó a kerület elnevezésére és a Tornaklubhoz is. Eredményeikkel a saját elismeréseiken túl méltán hoznak dicsőséget a kerületre is. A Ferencvárosi Torna Club ismert az egész világon és ezzel ismertté vált a kerület is. Ezeket az eredményeket megbecsülvén, a kerület és az önkormányzat részéről egy csekély gesztus lenne a 121-éves Club felé, ha az Önkormányzat épületén, amelyben megalakult az FTC , a Nemzeti, az Uniós és a kerületi zászló mellé, állandó kihelyezésre kerülne a Ferencvárosi Torna Club lobogója" - indokolta javaslatát.

Szilágyi Zsolt előterjesztését azonban Baranyi Krisztina polgármester elkaszálta, és még arra sem volt hajlandó, hogy arról a képviselő-testület döntsön - hiába a szokásjog, a pártok véleményének már nem adott lehetőséget.

Szilágyi Zsolt csalódottságának adott hangot, amiért a polgármester egy személyben döntött a Fradival kapcsolatos gesztus elutasításáról, ugyanakkor jelezte,

a döntés az ellenzéki összefogást nem veszélyezteti, mert a pártok között egyetértés van, viszont Baranyi Krisztina többször kiemelte, hogy ő függetlennek, pártokon felülinek tartja magát, ezért nem vesz részt az együttműködésben

- tette hozzá.