Végre: lebuktattak két reptéri szarkát Ferihegyen

Ideje volt már. 

2018. február 8-án a Liszt Ferenc Repülőtéren ismeretlenek egy utas poggyászából ékszereket és egy parfümöt loptak el - írja a police.hu A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói megvizsgálták az utas járatának kiszolgálási körülményeit, annak kezdő és záró időpontját, valamint a rakodási folyamatban résztvevő személyeket. A rakodási körülmények tisztázása során a nyomozóknak feltűnt, hogy az indokoltnál több rakodó tartózkodott a repülőgép poggyászterében és a csomagok szállítószalagon történő berakodását az egyik rakodómunkás indokolatlan módon késleltette.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján

a 25 éves vecsési M. Márk és a 22 éves monori E. Bence vált megalapozottan gyanúsítható a lopás elkövetésével.

A rendőrök február 10-én hajnalban házkutatást tartottak a két gyanúsítottnál, melynek során megtalálták az eltulajdonított parfümöt és ékszereket.

A két férfit a rendőrök a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták, majd ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A meglovasított tárgyak valószínűleg Babos Tímea teniszező tulajdonát képezik, aki szombaton reggel Facebook oldalán tudatta a jó hírt, hogy meglettek az eltűnt holmijai. 

Ferihegyen az utóbbi időban olyan gyakorivá váltak a lopások, hogy a dél-koreai nagykövetség a Facebookon külön felhívta a figyelmet a jelenségre.