Fidelitas: a kabinetvezető kétségbe vonta a budapesti elnök alkalmasságát

Miért kellene mindig mindent előre lejátszani?

Korábban is írtunk arról, hogy az erősödő Jobbik Ifjúsági Tagozata miatt is egyre nagyobb lehet a feszültség a Fidesz ifjúsági szervezetében, de egyelőre egymással is hadilábon állnak a kormánypárti fiatalok. A verseny azonban most is átitatja a tisztújítást, hiszen nyolc alelnök-jelölt indul öt helyért. Beck Zoltán a Fidelitas gazdasági kabinetjének elnöke azonban kijelentette, hogy

„sajnálom, hogy nincs verseny az elnöki tisztségre és hogy csak 1 elnökjelölt van, akinek alkalmasságában vannak kétségeim.”

Hozzátette:

„Dani mostani levelében fogalmazott, "a verseny ...átitatja a tisztújítást" megfogalmazás negatívumként értelmezhető, ezzel pedig nem tudok egyet érteni. Miért baj a verseny? Miért kellene mindig mindent előre lejátszani?”

Egyetemfoglalás és közmunka

Beck nagyon érdekes és izgalmas fordulatnak tartja a programban hangsúlyosan ismertetett „összefogás, kibékülés, a közösség érdeke az egyéni célok helyett, stb.” - gondolatokat, szerinte erre valóban nagy szükség lenne, de jó lett volna, ha ez nem kampányfogásként jelenik meg, hanem a mindennapokban is megnyilvánul. A Fidelitas Gazdasági kabinetvezetőjének azonban nagyon tetszik Kurucz Dániel budapesti közmunkaprogram gondolata, meg is ígérte, hogy ha egy órát bevállalja elnökjelölt úr a zöld mellényt és tevőlegesen részt is vesz benne,

„nem csak dirigál és delegál”,

akkor ő is felvesz egy zöld mellényt és csatlakozik. Beck Zoltán azon kevés fidelitasosok egyike, akinek piaci alapú egzisztenciája más értesüléseink szerint nem függ a pártpolitizálástól vagy valamelyik minisztérium kegyeitől, ezért képes önálló nézetkifejtésre is. 

A Fidelitas tisztújítását, a jelenleg is az irodában tartózkodó bennfentesük szerint vitaest is követi majd melynek tételmondata: "A pártpolitizálás beengedése az egyetemekre közelebb hozza a fiatalokat a politikához!" Mint korábban megírtuk disznóvágással és wellnesszel illetve az egyetemi jelenlét megteremtésével előzne a Fidelitas.