A Lenin-fiúk szellemében: Lökdösték a 444 újságíróját, és telefonját is elvették a fideszes fórumon

Hiába kért segítséget, a rendőrök sem oldották meg az ügyet.

Halász Júlia videóriportot akart készíteni a Fidesz XI. kerületi nemzeti konzultációs fórumán, melyen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Simicskó István honvédelmi miniszter tartott beszédet, ám a próbálkozás elég... khmm... "sajátos" eredménnyel zárult.

Az újságíróval előbb közölték, hogy regisztráció nélkül nem videózhat a telefonjával, majd kizárták a fórumról.

Ezt követően Szabó László - az esemény szervezője, az újbudai Fidesz tagja és az önkormányzat kabinetvezető-helyettese - karjánál fogva rángatta le Halász Júliát a rendezvénynek otthont adó gimnázium emeletéről, az épület előtt pedig több más szervezővel körülállta, fenygette, végül elvette a telefonját és kitörölte róla a fórumról készült képeket.

Az újságíró többször is hangosan segítséget kért, hiába.

Végül a rendfenntartók is megérkeztek, erre Halász Júlia - aki feljelentést tett a XI. kerületi rendőrkapitányságon - így emlékezett vissza:

"A rendőrség munkatársai az épület előtt, a főbejáratnál kikérdeztek engem és állítólag az épületben a szervezőkkel is sikerült beszélniük. Azt állították, hogy nem tudták azonosítani a támadómat és mivel a szervezők nem látnak szívesen, ezért nem jönnek velem vissza az épületbe, hogy esetleg együtt keressük meg."

Ennyi röviden a történet, azonban olvasása után a fogaink kerítését elhagyó káromkodásfutam pontos leiratával még oldalakat tölthetnénk meg.

Hiába választ el minket, mind szakmailag, mind magánemberként egy egész világ a 444 értékrendjétől, jelen esetben mégis felháborítónak tartjuk, amit munkatársukkal műveltek a magukat narancsos Lenin-fiúknak képzelő szervezők.

Ugyanakkor a bicskanyitogató eljáráson már meg sem lepődünk, hisz mindannyian tudjuk, hogy kezeli a Nemzeti Együttműködés Rendszere azokat a sajtóorgánumokat, melyekre még nem tette rá a kezét Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Habony Árpád vagy más kormányközeli oligarcha.

Reméljük, ezek után a mobiltelefon, a kamera, a laptop és a jegyzetfüzet mellett nem kell fogvédőt és közelharci jártasságot is bekészíteni, ha az egyszeri újságíró egy kormánypárti rendezvényről, vagy sajtótájékoztatóról szeretne tudósítani...

Péntek este közleményben reagált az újbudai Fidesz, amit természetesen most változtatás nélkül közlünk

PROVOKÁL ÉS HAZUDIK A 444 - Nem léptek fel erőszakosan a szervezők az újságíróval szemben

A Fidesz újbudai szervezete visszautasítja a 444 munkatársának vádaskodását, amellyel bántalmazásnak próbálja beállítani, hogy kivezették egy, a sajtó számára zártkörű, csütörtöki kerületi rendezvényről. A valóságban az újságíró zavarta meg az eseményt, ami miatt hangos szóváltásba keveredett a hallgatósággal is. A 444.hu munkatársának állításai alaptalanok, és ezt a jelenlévők mellett a biztonsági kamerák felvételei is igazolják majd. Az újbudai Fidesz rágalmazás miatt feljelentést tesz.

Felháborítónak tartja az újbudai Fidesz, hogy a 444 szerkesztősége tudósítás címén azért küld embereket különböző eseményekre, hogy ott provokálják a résztvevőket és megzavarják a rendezvényt. Csütörtökön a szervezők annak ellenére beengedték az újságírót a sajtó számára zártkörű fórumra, hogy arra a 444.hu nem kapott meghívást.  A kezdést megelőzően a rendezők felhívták az újságíró figyelmét arra, hogy nem készíthet felvételeket az eseményen. Ebbe a 444 munkatársa beleegyezett.

A megállapodás ellenére az online lap tudósítója az első sorok között sétálva próbált képi- és hangfelvételeket készíteni, viselkedésével zavarva a fórum hallgatóságát. A résztvevők közül többekkel is hangos szóváltásba keveredett, miután a vendégek jelezték az újságírónak, hogy nem látják a kivetítőt és nem hallják az előadókat miatta. Amikor a 444 munkatársa önszántából elhagyta a termet, a szervezők már nem engedték vissza, távozásra szólították fel, majd kikísérték az épületből.

Az újbudai Fidesz visszautasítja, hogy a rendezők határozott fellépését erőszakosnak próbálja beállítani a 444 szerkesztősége, amely az ügyről beszámoló cikkben úgy fogalmaz, hogy kollégájukat a „karjánál fogva lerángatták”, „lökdösték”, „rátámadtak”, „megfélemlítették”. Mindezekből semmi nem igaz, amit a helyszínen jelenlévők is tanúsítanak, illetve a gimnázium biztonsági kameráinak felvételei is egyértelműen igazolnak majd.

Az újbudai Fidesz rágalmazás miatt feljelentést tesz.