Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel

Nanana! Na!

Emlékezetes, hogy a Fidesz és a kormány a Soros-ellenes kampányában élen járt a közpénzmilliárdok elköltésében (plakátok, hirdetések, nemzeti konzultációk), viszont abban már nem, hogy hatósági eljárást is indítson vele szemben.

Ezt végül csak a Jobbik merte meglépni azért, hogy végre a hivatalosan is tisztázódjon, mi rejlik a Soros-terv mögött: valóság, vagy csak jól hangzó, szavazatgyűjtő kormánypropaganda.

„Amennyiben a rendőrség nem rendeli el ezt a nyomozást, abban a pillanatban a saját hatóságától lesz papírja a magyar kormánynak és Orbán Viktornak, hogy amit folytatnak, az egy hatalmas agymosás, egy hatalmas hazugság” – fogalmazott akkor a feljelentést megtévő Mirkóczki Ádám jobbikos parlamenti képviselő.

Kedd reggel pedig kiderült a kínos igazság: a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) elutasította Mirkóczki feljelentését.

A hatóság közölte, hogy semmilyen arra irányuló bizonyíték nem áll rendelkezésükre, ami megalapozná az amerikai üzletemberrel kapcsolatos kormányzati vádakat.

A jobbikos Mirkóczki Ádám vezető kormánypárti politikusok kijelentései alapján állította össze felejelentését, és a következő vádpontok szerepeltek benne:

  • alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása bűntettének előkészülete,
  • alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntette,
  • lázadás bűntette,
  • rombolás bűntettének előkészülete

A nyomozók az ügy lefolytatása során nem is idéztek be tanúnak mást, mint a feljelentéstevő Mirkóczkit, de ő csak annyit tudott erre mondani, hogy a Fidesz vezetőit kellene megkérdezni, hiszen ők állítják ezeket. Ezt már meg sem tették.

Kedden sajtótájékoztatót tartott Halász János Fidesz-szóvivő és Gulyás Gergely frakcióvezető, ahol újságírói kérdésekre Gulyás azzal védekezett az NNI kellemetlen megállapítása miatt, hogy valójában

  • nincs is bajuk Soros Györggyel,
  • csak Soros György tervével, amiről ők is tudják, hogy nem bűncselekmény,
  • az ügyészségi elutasítás ezért „nem jelent sokat”,
  • de Al Caponét is adócsalás miatt ítélték el.

További kérdések során kiderült az is, hogy a Fidesz nem tervez Andreas von Rétyitől ufós könyveket venni, ellenben büszkék rá, hogy múlthét péntekig 1,9 millió embertől érkezett be a nemzeti konzultációs ív.