Eligazítást kaptak a fideszesek, mit kell hazudniuk Tiborczról

Sorvezető.

A Fidesz számára kínos ügy miatt a frakcióvezető, Gulyás Gergely arra kéri főleg az egyéni választókerületekben induló képviselőjelölteket, hogyha a sajtó Tiborcz István ügyeiről kérdezné őket, akkor tartsák magukat az alábbi panelekhez:

  • „Az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba.”
  • "2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat.”
  • "Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.”

Ha a sajtósok nem fogadnák el a részben hazugságokon, részben csúsztatásokon alapuló betanult válaszokat és Tiborcz tulajdoni viszonyát firtatnák, akkor pedig Simicskára kell kenniük az egészet.

„Még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa.”

A tegnapi kormányinfón már Lázár János is kísértetiesen hasonlókat mondott. Azt nem tudjuk, hogy ihlette, vagy már olvasta a sorvezetőt.

Portálunk tegnap reggel írta meg, hogy a korábbi sajtóhírekkel ellentétben Tiborcz az Elios eladásán kis híján 3 milliárd forintot keresett a cégbírósági iratok alapján.

Nem osztalékként, de Orbán veje csaknem 3 milliárdhoz jutott hozzá az Elios révén

Napok óta megy a találgatás, Tiborcz István mekkorát kaszált az Eliosban levő cégének eladásából. Lapunk átnézte a céghálóban levő vállalkozások éves beszámolóit, cégbírósági iratait, amiből kirajzolódik: üzlettársainak cége, a West Hungária Bau Kft. révén jutott hozzá nem kevés pénzhez, mikor eladta az Elios résztulajdonosát, a Green Investments & Solustionst.