Nyomoznak a fideszes képviselő családi cégei ellen

Büntetőeljárás keretében vizsgálják a vállalkozásokat.

Varga családjának cégei 80 millió forintos állami és uniós támogatásból hoztak létre egy nyúltelepet, ahol azonban az RTL egy nyulat sem talált.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Polt Péter legfőbb ügyészt kérdezte a cégekről, és hogy folyik-e ellenük nyomozás. A válaszból kiderült:

a szóban forgó cégek tevékenységét az ügyészség büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójának ugyanakkor nincs tudomása a cégek elleni nyomozásról.

Hadházy szerint Varga és parlamenti padtársa, a korábban több zűrös ügyéről is ismert Simonka György családjának céghálója nagyon sok hasonlóságot mutat, sőt, a két cégháló helyenként össze is ér:

egy Simonka érdekeltségébe tartozó vállalkozásban például tulajdonos volt Varga Gábor feleségének cége is.

"Vannak sikereink, eredményeink": Simonka György egyetlen üzlettársa sincs már a rácsok mögött

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis kiengedtek az előzetes letartóztatásból két gyanúsítottat - Simonka György cégtársait -, akit a fideszes politikust is érintő büntetőeljárásban eddig fogva tartottak. A költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárásban eddig 13 személyt gyanúsítottak meg. A közelmúltig ketten voltak előzetesben, ám nemrég lakhelyelhagyási tilalomra módosult a velük szemben alkalmazott kényszerintézkedés - írta a lap.

Helyreigazítás

Az alábbiakban eleget teszünk az Angóra Nemesítő és Nyúltenyésztő Nonprofit Kft. és a Farm-Energy Logistic Kft. helyreigazítási kérelmének.
 
Fenti cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy nyomoznak Varga Gábor fideszes képviselő családi cégei ellen, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy a Varga Gábor fideszes képviselő családja érdekeltségébe tartozó cégek tevékenységét az ügyészség büntetőeljárás keretében vizsgálja.
 
Valótlanul állítottuk továbbá, hogy 80 millió forintos uniós és állami támogatásból egy nyúltelep került létrehozásra, azt a valós tényt pedig, hogy Varga Gábor fideszes képviselő családi cégei 80 millió forintos uniós és állami támogatásból hoztak létre nyúltelepeket, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy a nyúltelepen nem található egy nyúl sem.
 
A valóság ezzel szemben a következő: az RTL egy teljesen más területen található nyúltelepet mutatott be, nem azt amelyiket uniós támogatásból hoztak létre.