A Fidesz makacssága hozhatja vissza nyugatról a "bevándorlóinkat"

Kikínlódták azt is, miért nem támogatható a jobbikos alkotmánymódosítás.

"Ha az alaptörvény módosítása kapcsán a Jobbik által beterjesztett javaslatot elfogadnánk, akkor turistavízumot sem lehetne kiadni"

- mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára esztergomi sajtótájékoztatóján kedden.

A politikus rámutatott, az állam ebben az esetben is illetéket szed, ami az országba való belépés ellenértékének tekinthető.

Igen ám, csak az izzadtságszagú magyarázat ott hibádzik, hogy aki turistavízummal érkezik hazánkba, az nem állandó letelepedés céljával teszi mindezt. Az rögtön az alkotmánymódosítás első sorából kitűnik, hogy itt a betelepítés, tehát az életvitel szerű itt tartózkodás tilalmáról van szó.

Ergo nem kell attól tartani, hogy a Halászbástyát fényképezgető japán kirándulócsoport kitalálja, hogy a pár napos üdülés végén inkább mégsem mennének haza, hanem maradnak Magyarországon "pharaonosat" játszani.

Pharaon úgy kapott tartózkodási engedélyt, hogy még ujjlenyomatot sem kértek tőle

A terrorizmus támogatásáért is körözött szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon 2014 elején tartózkodási engedélyt kapott hazánkban, ami 2016. november 1-jén járt le, értesült a Heti Válasz. A minisztérium ezt azután közölte, hogy a Demokratikus Koalíció vizsgálatot követelt.A BM reagálásában az áll, hogy "Ghaith Pharaon" néven aposztrofált személyt az Interpol 1992.

Ha ez így működne, a világ összes terroristája, gazdasági bevándorlója, kétes hátterű milliárdosa gazdag nyugati országok turistavízumaival a zsebében vágna neki a nagyvilágnak, és telepedne le ott, ahol éppen neki tetszik.

Völner pökhendi felvetéséből - miszerint a módosító beadványból látszik, hogy a Jobbiknak "nincs sem kormányzati, sem önkormányzati vezetési tapasztalata" - inkább az olvasható ki, hogy a Fidesz ismét hülyének óhajtja nézni a "keményen dolgozó kisembereket".

Segítségül Völner Pálnak - A Jobbik által benyújtott alkotmánymódosítás kifogásolt része

(1) Az Alaptörvény XIV. cikk (1)-(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

(1) Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Idegen állampolgár — ide nem értve a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyeket — Magyarország területén a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján élhet. A kérelem elő terjesztése és elbírálása feltételeinek alapvető szabályait sarkalatos törvény határozza meg.

 

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott kérelmen alapuló jog anyagi ellenszolgáltatásért nem szerezhető.

 

A teljes szöveg ITT érhető el.

A képviselő azt is hozzátette: a következő időszakban az Alkotmánybíróság vizsgálja azt az ombudsmani beadványt, amely szerint a kötelező áttelepítések az emberi jogokat is sértik, hiszen senkinek nem írhatják elő, hogy egy másik országban éljen, mint ahová bevándorolni kívánt.

Ezzel kapcsolatban szerényen megjegyeznénk, hogy a rajtunk keresztül nyugatra vándorolt migránsok jellemzően épp hazánkban adtak be menedékjogi kérelmet, tehát amennyiben az Alkotmánybíróság helyt ad az ombudsmani beadványnak, pont ezeket az embereket veszi majd nyakába - pardon, a mi nyakunkba - önként és dalolva a magyar kormány.

Jobboldali értelmiségiek kritizálják, hogy a Fidesz nem támogatja az alaptörvény-módosítást

Jobboldali értelmiségieket kérdeztünk, hogy mi a véleményük arról, hogy úgy tűnik, a Fidesz nem fogja támogatni a Jobbik alaptörvény-módosítását, pedig az megegyezik azzal, amit Orbán Viktor nyújtott be, azzal a kiegészítéssel, hogy a legerősebb ellenzéki párt javaslata bezárná a letelepedési kötvények nyújtotta kiskaput is.