Fideszes médiumok estek egymásnak Szaniszló Ferenc kirúgása miatt

Az eset azzal kezdődött, hogy az állami reklámpénzekkel kitömött PestiSrácok múlt hét csütörtökön megírta a Szaniszló elküldéséről szóló hírt. Ezt követően Széles Gábort, az Echo TV tulajdonosát rajongói kérték számon Facebook-oldalán, ahol a csalódott nézőknek visszaírt, miszerint a sokak által kedvelt műsorvezető kormányellenes provokációkba kezdett, ráadásul szerinte a Jobbikhoz közeledik a Fidesz helyett.

Széles Gábor végül egyenesen Huth Gergelyre, a PS főszerkesztőjére támadt, aki korábban az ő alkalmazottja volt még Echo TV-s műsorvezetőként és Magyar Hírlapos főszerkesztő-helyettesként is. Széles azt írta Huthról:

"PESTISRÁCOK részeges főszerkesztője jobban tenné ha befejezné a gyűlölködést az ECHO TV ellen. Tudom, nehéz megemésztenie, hogy annak idején az ittas műsorvezetése miatt kellett eltávolítanunk az ECHO TV műsorvezetői közül valamint az inkorrekt viselkedése miatt az MH főszerkesztőhelyettesi posztjáról. Jobb lenne ha csöndbe maradna, mielőtt kiteregetnénk a szennyesét. Eddig nem tettük meg, de ha kell meg fogjuk tenni."

A vállalkozó oldalán kibontakozott vita során Széles Gábor többször leírta azt is, hogy Szaniszló Ferencet nem egyszer figyelmeztették a kormánypártoktól való elhajlása miatt, de ő ezekre nem reagált. Mint a tulajdonos fogalmazott,

a hátsó szándékoktól vezérelt kormánykritika, melynek csak egy lényege lehet, a kormány gyengítése, nem erre a csatornára való.

A kormányközeli médiumok közötti csatát a PestiSrácok már azzal elkezdte, hogy cikkében úgy fogalmazott, Szaniszló az Echo TV “főpapja”, az "összeesküvés-elméletek koronázatlan királya", akinek távozásával tovább gyengülhet "az egyre kevésbé nézett csatorna".

Frissítés: Huth feljelenti Szélest

A PestiSrácok főszerkesztőjét annyira felháborította Széles Gábor alkoholizmusos vádja, hogy feljelenti egykori főnökét.

A PS-en megjelent válasz eleve kemény hangvétellel indít:

"A Marson talált idegen robotok és más ufóhírek között meglepve olvastam tegnap Széles Gábor személyes Facebook-oldalán, majd számos hírportálon idézve a képtelen vádat, hogy 2012 novemberében engem miért távolítottak el az Echo TV műsorvezetői, illetve a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettesi posztjáról. A kalandos múltú nagyvállalkozó hazug rágalmazását visszautasítom, kijelentve, hogy sosem merült fel kifogás a műsorvezetői alkalmasságomat illetően."

Ezt követően részletezi, hogy az Echo TV-től és a Magyar Hírlaptól való távozásának nem volt köze semmilyen alkoholizáláshoz, valójában megromlott a kettejük közötti bizalom, amihez többek között Simicskának is köze lehetett. A műsorvezetés kapcsán pedig megjegyezte, hogy onnan magától távozott, tehát Széles erre utaló mondata sem igaz.

Tekintettel arra, hogy a milliárdos nagyvállalkozó Széles Gábor nem először inszinuálja nyilvánosan és a háttérből volt dolgozóit, jogi úton veszek elégtételt a személyiségi jogaimat durván sértő rágalmakért.