Fideszes polgármester a krakkói magyar szurkolásról: "ott volt a hulladék is"

Facebook-oldalán elevenítette fel a magyar jégkorong-válogatott bravúros győzelmét követő ünneplés pillanatait Áldozó Tamás, Pápa Fidesz-KDNP-s polgármestere.

A politikus nem hagyhatta ki, hogy ne szóljon be a pirotechnikai eszközöket is használó magyar drukkereknek, sőt, egyenesen hulladéknak, idiótáknak titulálta őket, egyben reményét fejezte ki, hogy Oroszországban már nem lesznek jelen a fanatikusok. Íme Áldozó bejegyzése:
 
Álltunk a krakkói csarnokban. Jó korán bementünk, láttuk, ahogy érkezik a TÁBOR, meg a fekete pólós focifanok is. Láttuk, ahogy egymás után kifeszítik a zászlókat, transzparenseket (volt egy Fenyves utca is!). Jó volt érezni, hogy győzni jöttünk, hogy van csapatunk, hogy szükség van ránk (a második gólnál közösen fújtuk be a korongot), hogy készülődik a csoda. A lengyelek nem ellenségek voltak, hátborzongató volt magyarként ünnepelni (már a meccs előtt is!) a lengyel csapatot: minél nemesebb az ellenfél, annál nagyobb a győzelem!
Ott volt a hulladék is ("buzi mlsz", petárda, füstbomba, idióták stb.), de nekik nem volt közük az ünnephez. Az a miénk volt, s amikor a kormány mögül valahol Olmütz és Brünn között szétnéztem az autóban, s láttam, hogy szanaszét alszik mindenki, arra gondoltam: Moszkvába vagy Szentpétervárra vonattal is eljutunk. A "buzi mlsz" meg oda talán már nem követ.