Fideszes polgármester: hazudott Lázár János

A miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján a Quaestor-ügy is terítéken volt, csakhogy Borkai Zsolt győri polgármester szerint Lázár valótlant állított a várossal kapcsolatban.

„A kormány áttekintette a brókerügyek hatását az önkormányzati szektorra, és összesen 24 olyan önkormányzatot azonosított, amelynek volt befektetése a bedőlt brókercégnél” – jelentette ki Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Győrt is azon települések közé sorolta, amelyek Quaestor-kötvényt vettek, ami azért érdekes, mert a városvezetés korábban igazolást mutatott be arról, hogy pénze állampapírokban fekszik, és biztonságban van.
 
Lázár tájékoztatója után még csütörtök estére rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere, amelyen a város három alpolgármestere is megjelent.
 
Borkai kifejtette, Lázár János
„ezzel a mondatával tulajdonképpen hazugsággal vádolta meg a győrieket, Győr megyei jogú város önkormányzatát és természetesen jómagamat, mint polgármestert”.
Borkai ismét dokumentumokkal igazolta, hogy a városnak nem volt és nincs jelenleg sem tőzsdei kötvénye vagy más befektetése, vagyis, hogy igazat mondtak korábban is. „Ami van, azt rendes bankszámlán az OTP-nél helyeztük el” – közölte Borkai Zsolt.
 „Kikérjük magunknak, hogy egy miniszter – lehet, hogy tájékozatlanságból fakadóan –, de azt állítsa, hogy ez a város hazudik, ennek a polgármestere hazudik”
– jelentette ki a fideszes polgármester.
 
(A videót az Oxygen Hírügynökség készítette.)