Fidesz-közeli reklámcégek is érintettek lehetnek az óbudai alpolgármester korrupciós ügyében

Fidesz-közeli reklámcégek is érintettek lehetnek az óbudai alpolgármester korrupciós ügyében

Óbuda önkormányzata nyilvánosságra hozta, milyen cégekkel kapcsolatos papírokat foglalt le az ügyészség az alpolgármester korrupciós ügye kapcsán. E cégek között vannak NER-hez köthető reklámcégek is.

A III. kerületi önkormányzat felfedte azoknak a cégeknek a nevét, amelyek papírjait lefoglalta Központi Nyomozó Ügyészség a korrupciógyanús ügyek miatti nyomozás során. Ezek között van a Fideszhez, avagy a NER-hez köthető Mahir és egy társcége, amelyek „reklámberendezésekkel” foglalkoznak, és közös ügyvezetőjük van – írja a 444.hu.

Az ügyészség márciusban, majd június 18-án is több helyszínen tartott házkutatást és iratokat foglaltak le. Eddig összesen 10 embert gyanúsítanak korrupcióval. Köztük Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét és egy önkormányzati cégvezetőt, őket le is tartóztatták.

Emellett az ügyészség azt írta, a megalapozott gyanú szerint

„egy férfi – két reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához illetve hasznosításához szükséges engedélyek és hozzájárulás megadása érdekében”.

Az ügyészség által márciusban lefoglalt iratokat már korábban nyilvánosságra hozta az önkormányzat. Ezekben négy cég neve szerepel:

- az önkormányzati újság kiadására szerződött Key Price Kft,;

- az Atlas Hill Kft.;

- a Budamédia Reklámszervező Kft.

- és a Mahir Cityposter Kft.

Utóbbiak esetében az ügyészség a kerületbe telepített óriásplakát reklámfelületekkel rendelkező reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához, illetve hasznosításához szükséges engedélyezési, hozzájárulás-beszerzési eljárásainak 2021-re vonatkozó iratait foglalta le.

A portál azt írja, a Budamédiának és a Mahirnak ugyanaz az ügyvezetője, és mindkét cég köztéri reklámberendezésekkel foglalkozik – tehát passzol rájuk az ügyészség leírása is. A lap megkereste az ügyvezetőt, aki nem kívánt nyilatkozni.

(Címlapkép: Czeglédy Gergő - Facebook)