Csak egy átlagos nap a fideszes kamugyárban: ezúttal Sneider Tamással szemben ismerték be, hogy hazudtak "eltitkolt vadászházáról"

Egy a sok száz rágalomból. 

A Habony Művek egyik legvisszataszítóbb terméke az a hazugság volt, amikor márciusban az Origo azt állította, hogy Sneider Tamás eltitkolt a vagyonnyilatkozatából egy mátrai vadászházat, felesége pedig tízmilliós fizetést visz haza a párttól. A Jobbik akkori alelnöke, mai elnöke perre ment a hazai fake news-ipar zászlóshajójával, így ma kénytelenek voltak a következő helyreigazításban beismerni, hogy ordas módon átvágták saját olvasóikat.

„Az internetes portálunkon 2018. március 27-én a "A Jobbik-alelnök Sneider Tamás eltitkolt mátrai vadászháza" címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke eltitkolt egy vadászvillát a vagyonbevallásából.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Sneider Tamás felesége 2011 - 2012-ben több mint tízmillió forintot vett fel a párt költségvetéséből.

A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkünkben a fényképen bemutatott házról Sneider Tamásnak 

nem kellett soha számot adnia, hiszen az a felesége, illetve ügyvédi irodája tulajdonában áll, amely tény a feleség interneten bárki számára elérhető nyilvános vagyonnyilatkozatában szerepel is. 

Sneider Tamás feleségének a Jobbik Magyarországért Mozgalom költségvetéséből 2011 - 2012-ben származó bevétele

a cikkünkben jelzett több mint tízmillió forintnak a felét sem érte el.

A kampány során az Origo azt is hazudta, hogy Vona Gábor 20 millió forintos Audit kapott Simicska Lajostól. Májusban kénytelenek voltak erről is beismerni, hogy légből kapott rágalom volt. 

Beismerték: hazugság volt, hogy Vona Audit kapott Simicskától

A valamikor még online hírportálként működő, majd a Fidesz üzleti körei által felvásárolt és pártlappá tett Origó a kampány során élen járt a Jobbikkal kapcsolatos álhírek terjesztésében. Természetesen ezek jogsértő tevékenységek voltak, így a Jobbik szinte minden perét megnyeri, amit indít.

A kormánypárti tartalomipari segédmunkások nem csak a jobbikos politikusok "fényűzésével" igyekeztek lejáratni a pártot, ezeknél még jóval elborultabb kamu sztorik is születtek a szerkesztőségekben Rogán Antal propagandaminisztériumában. 

A fideszes sajtó 10 legnagyobb hazugsága a Jobbikról

Olvasóink nagy többsége találkozhatott már olyan emberekkel, akik kritika nélkül hitték el a kormánysajtó legostobább, legátlátszóbb hazugságait is. Legtöbbünk az elején még próbált vitatkozni, érvelni, a józan észre hivatkozva győzködni, de mindhiába, a közpénz milliárdokból felépített hazugságkampány nagyon sok embernél célt ért, tízezrek habzsolták nagy kanállal a legegyértelműbb koholmányokat.