"Fizessék ki a vasúti dolgozók túlórapénzeit!"

Miközben a politikai holdudvarukból kikerülő MÁV-os vezetőknek a fizetését elképesztő mértékben megemelték, ezzel havi ötmillió forintos apanázst biztosítva számukra, addig a vasútüzem normális működésének fenntartásáért sokszor erőn felül teljesítő, kizsigerelt munkavállalóktól még azt a túlórapénzt is megtagadják, amelynek kifizetését pedig jogerős ítélet mondja ki.
 
A Jobbik szerint az egyéni megállapodások során alamizsnaként odavetett összegek sokszor a jogosan járó túlórapénzek egyötödét sem érik el, viszont rafinált nyomásgyakorlással igyekeznek elérni, hogy a szorult helyzetben lévő, gyakran mindennapi egzisztenciális gondokkal küzdő vasutasok mégis aláírják saját maguk megalázó kizsebelését. Bele sem merünk gondolni abba, hogy hová vezethet, ha ezen a vágányon zakatol tovább a MÁV-os foglalkoztatáspolitika. A végén még talán rabszolgahajcsárokkal törik majd le a zúgolódó munkavállalók elégedetlenségét valamelyik Gucci ridikülös tanácsadó javaslatára…
 
A Jobbik határozottan követeli, hogy a Munka törvénykönyvét a MÁV vezetői is tartsák be, ne a munkásokon akarják az eddig ki nem fizetett milliárdokat megspórolni! Továbbá felszólítjuk a kormányt, utasítsák a cég illetékeseit, hogy haladéktalanul számolják ki, mennyivel tartoznak az érintett dolgozóknak, és sürgősen rendezzék az elmaradt számlát - olvasható Ander Balázs közleményében.