Jobbik: az MSZP és a Fidesz összehangolt karaktergyilkossági kísérlete indult meg Földi István ellen

Jobbik: az MSZP és a Fidesz összehangolt karaktergyilkossági kísérlete indult meg Földi István ellen

A Jobbik szerint

"látványos összhang van az MSZP és a Fidesz között"

abban a "karaktergyilkossági kísérletben", ami Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületében indult meg az ellenzéki előválasztáson induló jobbikos Földi Istvánnal szemben. 

Fotók: nem csinálnak titkot az MSZP-Fidesz baráti kapcsolatból Szabolcs megyében

Mint arról korábban beszámoltunk, egy nyilvánosságra került hangfelvételen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületében egy DK-s aktivista arról beszélt, hogy az ellenzéki előválasztásra a Fidesz is küldeni fog szavazókat azzal a céllal, hogy ne a jobbikos Földi István nyerjen, hanem a szocialista Pap

Mindezt azután közölte a párt, hogy az Alfahír tegnap megírta, az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) megalapozatlannak találta a szocialisták vádjait Földi Istvánnal szemben. Hangsúlyos, hogy az OEVB határozatának megszületése után az MSZP országos vezetése arra szólította fel Jakab Péteréket, hívják vissza jelöltjüket az előválasztástól. 

A Jobbik mai közleményében ugyanakkor kitér arra is, hogy az elmúlt héten sajnálatos módon egy hangfelvétel útján lelepleződött, hogy Szabolcs 5. számú választókörzetében az MSZP-s jelölt, dr. Papp Ildikó és kampánycsapata a Fidesszel közösen akarják elcsalni az előválasztást.

"A hangfelvétel és leleplező cikk után azonnal megindult az MSZP és a Fidesz összehangolt karaktergyilkossági kísérlete Földi István ellen, amelyben korrupcióval vádolták a jobbikos jelöltet. A kreált hamis vádakkal valójában csak saját lebukásukról, a Fidesszel történő összejátszásukról próbálták elterelni a figyelmet"

- fogalmazott a Jobbik.

Emlékeztetnek arra is, hogy az elmúlt napokban Halmi József MSZP-s politikus, a szabolcsi jelölt kampányfőnöke, nem mellesleg Kovács Sándor fideszes képviselő barátja, etikai eljárást kezdeményezett az Országos Előválasztási Választási Bizottságnál Földi István ellen.

"A vádak komolyságáról mindent elárul, hogy azt még az OEVB MSZP-s delegáltja sem szavazta meg, a testület a beadványt megalapozatlannak ítélte és elutasította"

- tették hozzá.

A Jobbik továbbá sajnálattal vette tudomásul, hogy az MSZP vezetése – a sikertelen és kudarcos figyelemelterelés után – továbbra is próbálja elmaszatolni

"saját jelöltjük tisztességtelenségét",

és az egyetlen elfogadható lépés, a csalásra készülő jelölt visszahívása helyett, beállt a hamis vádakkal próbálkozó lebukott helyi politikusai mögé, immáron kórusban vagdalkozva a hamis vádakkal.

"Ezzel sajnos a szocialisták elnöksége akarva-akaratlanul csak megerősíti azt a gyanút, hogy nem csupán egyedi, helyi esetről van szó, hanem ennél sokkal többről"

- közölte a Jobbik.

Frissítés

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje közben Facebook-oldalán reagált röviden és sarkosan az elmúlt napok eseményeire.

Mint írja: "Csak szólok! Aki összejátszik a Fidesszel, ugyanúgy az ellenségem. Én nem színt akarok váltani, hanem rendszert."