Orbán segítséget ajánlott Törökországnak a földrengés után

Orbán segítséget ajánlott Törökországnak a földrengés után

Részvétlevelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdoğan török államfőnek, amelyben megrendülését és együttérzését fejezte ki a nyugat-törökországi Izmir közelében bekövetkezett pusztító erejű földrengés miatt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfő reggel.

"Imádkozunk az áldozatok családjaiért, és gyors felépülést kívánunk a katasztrófában megsérülteknek"

- írta a kormányfő.

Orbán Viktor biztosította a török elnököt, hogy Magyarország kész hozzájárulni az emberfeletti munkát végző török hatóságok munkájához - közölte Havasi Bertalan.

A hétfő reggeli, legfrissebb adatok szerint a halálos áldozatok száma 81-re nőtt, a sérültek száma több mint ezer. A mentőcsapatoknak sikerült kimenteniük két lányt a romok alól Izmirben, három nappal a 7-es erősségű, égei-tengeri földrengés után.

Nagy erejű földrengés rázta meg az Égei-tengert, a török partoknál áldozatokkal

Hetes erősségű földrengés rázta meg pénteken az Égei-tenger medencéjét, kisebb szökőárat váltva ki. A földrengés következtében a török partoknál négy ember meghalt, 120-an pedig megsérültek - közölte a török katasztrófaelhárítás. Az ERT görög közszolgálati televízió jelentése szerint a görögországi Számos szigetén több ház fala leomlott.