Folyamatosan újítják meg a járműflottát

 
Lassan kikopnak a miniszterek és államtitkárok flottájából a 2011-es Skodák, már csak elvétve lehet hatéves kocsival találkozni. Új autók tavaly is érkeztek - írja a Napi.hu.
 
Az utóbbi években szinte a teljes minisztériumi felső vezetői autóflotta megújult Magyarországon. Ez 10 miniszteri és 46 államtitkári autót jelent. 
 
Az 56 darabos flottából mindössze tizenegy darab nem Skoda Superb - az utóbbiakból pedig öt vezetőnek jutott a 2011-es első eresztésből, egy államtitkár pedig 2012-es évjáratú Skodával jár. 
 
Összesen egy darab 2014-es, huszonnégy darab 2015-ös és tizennégy darab 2016-os évjáratú Superb fut jelenleg a flottában. A Skoda tavalyelőtt mutatta be legnagyobb autójának harmadik generációját. Az nem derül ki a kormányzati adatokból, hogy ezek a kocsik már az újabbak, vagy a korábbi eresztésből származnak, ugyanakkor a 2016-os évjáratúaknál nagy valószínűséggel már a harmadik generációs autókról lehet szó.
 
Az adatok szerint a VW Multivan kisbusz mellett eddig Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke és Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere tette le a voksát. Ezek 2014-2015-ös évjáratúak. Pintér Sándor belügyminiszter a jelek szerint ragaszkodik 2005-ös Audi A8-asához, Trócsányi László igazságügy-miniszter egy 2008-as A6-ossal jár, Simicskó István honvédelmi miniszter pedig egy 2009-es Volkswagen Passatot hajt.