Folytatódik a gyűjtés a kárpátaljaiak megsegítésére

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány (KFMA) közleményben köszönte meg az elmúlt hónapban kapott 36 millió forint adományt.

Mint írták, a számos csatornán folyó rendkívüli gyűjtés eredményeként 2015. február 25. és március 31. között mintegy 1300 adakozó döntött úgy, hogy a KFMA-t bízza meg adományának célba juttatásával. Ezen időszakban az alapítvány kereken 36 millió forint szabad felhasználású adományt kapott a rászoruló családok és magánszemélyek megsegítésére. 
 
Az alapítvány a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye karitász szervezeteivel együttműködve keresi a leginkább rászoruló családokat és magánszemélyeket, akiknek az adományokat felhasználva segíthetünk a drámai helyzet túlélésében. „Természetesen törekszünk az egyéb segélyszervezetekkel és az öntevékeny civil társulásokkal is a kapcsolattartásra, összhangra” – jelezték.
 
A KFMA támogatást csak a már évek óta sikeresen működő pályázati és elszámolási rendszerének szigorúan vett alkalmazása révén folyósít a jelen kritikus helyzetben is. Így kívánják „jó gazda módján” biztosítani, hogy az adományok a leginkább rászorulókhoz jussanak el.
 
Az alapítvány kiemelten támogatandó területei: az ingyenkonyhák szolgáltatásai (eddig 130 ezer ebéd/év), a száraz élelmiszercsomagok (eddig 2700 db/év) és a tüzelő támogatások (eddig 150 család/év) fenntartása, illetőleg kapacitásaik és szolgáltatásaik növelése. Keressük a megfelelő megoldást a családok közmű költségeinek támogatására is. 
 
A 2015. januárban befogadott pályázatok alapján április elején – februárhoz hasonlóan – ismételten kifizettek 7 millió forintot a rászorulók támogatására – írta az alapítvány, hozzátéve, hogy a rövidesen üzembe kerülő beregszászi ingyenkonyha technikai eszközökkel történő felszerelésére pedig 2,6 millió forintot juttattak.
 
Mint arról korábban írtunk, számos egyházi és civilszervezet hirdetett gyűjtést a tragikus helyzetbe került kárpátaljai magyarok megsegítésére. Cikkünket a segítségnyújtás lehetőségeivel itt találja.