Manipulált képre figyelmeztet a Fővárosi Önkormányzat, jogi lépéseket is tesznek

Manipulált képre figyelmeztet a Fővárosi Önkormányzat, jogi lépéseket is tesznek

A főváros nemrégiben tájékoztató kampányba kezdett, melyben az oltás fontosságára hívják fel a figyelmet szerte Budapesten. Szerdán azonban többen is a Főpolgármesteri Hivatal és a Fővárosi Önkormányzat felé fordultak egy plakáttal kapcsolatban, amely a VII. kerületben, a Bajza utcában található, és a főváros cége helyezett ki.

Terjed itt a Facebookon egy fotó egy bizonyos plakáttal kapcsolatban, amely a VII. kerületben található, és a főváros...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. február 10., szerda

A Fővárosi Önkormányzat közleménye szerint a kép, amely a Facebookon kering a plakátról egy hamisítvány, épp ezért megteszik a megfelelő jogi lépéseket is.

Kiemelték,

"az állampolgároknak egyéni felelőssége, hogy segítsék a védekezést, ezért továbbra is kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a szabályokat, és ne csináljon viccet abból, ami egyáltalán nem vicces."

Megjegyezték, felháborítónak tartják, hogy valaki éppen most, a járványhelyzetben gúnyt űz egy ilyen komoly témából. "A koronavírus több ezer embertársunk halálát követelte, a korlátozások vállalkozásokat és velük együtt életeket tettek tönkre."