Karácsonyék döntöttek: Újabb három fővárosi fenntartású idősotthonban rendeltek el kijárási és látogatási tilalmat

Karácsonyék döntöttek: Újabb három fővárosi fenntartású idősotthonban rendeltek el kijárási és látogatási tilalmat

Korábban megírtuk, hogy augusztus 18-án a Fővárosi Operatív Törzs döntése után látogatási és kijárási tilalmat vezettek be a Pesti Úti Idősek Otthonában, most újabb két, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő idősotthonban rendeltek el hasonlót. Az intézkedés a szombathelyi, az Alacskai úti illetve a Halom utcai idősotthonokat érinti.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes az ATV Híradójának elmondta, hogy egyetlen fővárosi idősotthonban sincs COVID-19 vírus, és ezt az állapotot szeretnénk fenntartani. Épp ezért rendelték el az intézményvezető kérésére három újabb otthonban a látogatási, illetve kijárási tilalmat.

Gy. Németh. úgy fogalmazott,

Azt kérjük a kedves látogatóktól, hogy ne menjenek oda, illetve az ott lakóktól, hogy ne menjenek ki. Tudom, hogy nagyon nehéz helyzet, de mindenképp szeretnénk az idősotthonok COVID-mentességét megőrizni. A vírushelyzettől függ, hogy meddig tart az intézkedés.

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja kifejtette, napról-napra több koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak Magyarországon, a fővárosi önkormányzat vezetése továbbra is azt kéri az országos operatív törzstől, a tiszti főorvostól, hogy teszteljenek, ugyanis csak akkor tudjuk a vírust nyomon követni, illetve megelőzni a közösségek fertőződését, ha minél többet tesztelnek.

„A mi intézményeinkél a fenntartó rendeli el, az ő javaslatukra hozzuk ezeket a korlátozó intézkedéseket. Minden otthonunkban egy hónapra elegendő védőeszköz, fertőtlenítő szer van, és ahol kérik, ott tesztelni is tudunk, mert még az előző beszerzésekből van jó néhány tesztje a fővárosi önkormányzatnak, de a járványügyi védekezés egyértelműen kormányzati feladat, úgyhogy innen is arra kérem az országos tiszti főorvos asszonyt, hogy minél több tesztelést rendeljen el" - zárta szavait a DK-s főpolgármester-helyettes.