FRSZ: A rendőrszakszervezet azonnali egyeztetést kezdeményezett az eladásra szánt állami üdülők miatt

FRSZ: A rendőrszakszervezet azonnali egyeztetést kezdeményezett az eladásra szánt állami üdülők miatt

Pongó Géza szerint a korábban értékesített BM-üdülők után kompenzációként kapott cafeteria, legfeljebb a szintén megvont havi BKV-bérletre elég, nyaralásra biztosan nem.

Mi is csak a hírekből értesültünk, hogy a kormány értékesíti a még megmaradt üdülőket és rekreációs központokat. Semmilyen megkeresés, tájékoztatást nem kaptunk a BM-től. Azonnal levélben kezdeményeztünk egyeztetést a minisztériumnál

- reagált az Alfahírnek Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) főtitkára arra a hírre, hogy a kormány a rendőrség, a vámhivatal, a büntetés-végrehajtás, a mentők, a katasztrófavédelem, illetve több egyetem üdülőit, valamint gyermeküdülőket is pénzzé tenné.

Pongó Géza lapunknak felidézte, hogy a BM-üdülők nagyrészét már régen eladták. Azonban a megyei főkapitányságok kezelésében még állnak, olyan objektumok, amelyek oktatási, kiképzési, pihenési, illetve rekreációs célokat szolgálnak. Utóbbiakat rendkívül fontosnak nevezte az FRSZ főtitkára a rendvédelmi és BV-s dolgozók tekintetében és nagyon reméli, hogy legalább ezeket az intézményeket nem adja majd el a Nagy Márton által vezetett Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

„Nyilván nem támogatjuk az eladást, hiszen a korábban eladott üdülőhálózatunkat sem kellett volna értékesíteni. Ezeken a helyeken olcsón lehetett nyaralni és egymás között kipihenni az egész éves rendőri készültséget. Akkor azt mondták, hogy majd a bérekkel és a különféle juttatásokkal, megoldható lesz az ilyen nyaralás is. Ez éves szinten csak bruttó 200 ezer forint cafetériát jelent, ezért erre a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnak és a Belügyminisztériumnak küldött levelünkben is felhívjuk a figyelmet azzal kiegészítve, hogy mivel megszűntették a rendőrök havi bérlettámogatását, így ezt az összeget többnyire a közösségi közlekedésre költik a rendőrség munkatársai.”

Pongó Géza jelezte, amint választ kapnak a minisztériumtól, tájékoztatni fogják a tagságot és a sajtót.

Címlapkép: Miután eladták a legtöbb BM-üdülőt a rendőrök már csak szolgálatban láthatják a Balatont. Fotó: MTI/Varga György