Varga Ferenc: téved a Fidesz, amikor azt gondolja, hogy Győzikékkel az élen cigányokat vezethet meg

Varga Ferenc: téved a Fidesz, amikor azt gondolja, hogy Győzikékkel az élen cigányokat vezethet meg

Varga Ferenc, a Jobbik roma országgyűlési képviselőjelöltje februárban felkerült az ellenzéki pártok közös országos listájának egyik befutó helyére. A szegvári politikus most Facebook-oldalán fejtette ki véleményét „a tegnapi nap híréről”, hogy Gáspár Győző belépett a Fideszbe.

„A Fidesznek a cigányság egyenlő azzal, amit a Győzike show-ban láthattunk annak idején”

– kezdte bejegyzését Varga, aki szerint elgondolkodtató, hogy a kormánypárt „ebből a banális dologból” kovácsol országos hírt.

„Ezzel nem az a baj, hogy egy Győzike kvalitású ember a kormánypártot választja, sokkal inkább az a fideszes szándék, hogy egy ismert cigány embert használ fel, amolyan marketingfogásként a cigányság befolyásolására”

– fejti ki a Jobbik képviselőjelöltje.

Varga úgy látja, hogy téved a Fidesz, amikor azt gondolja, hogy „Győzikékkel az élen cigányokat vezethetnek meg”.

„A magyar cigányság április 3-án dönteni fog! Minket nem lehet tovább megvezetni, ennél mi bátrabbak és büszkébbek vagyunk” – jelenti ki.

A Jobbik képviselőjelöltje kifejti, hogy a mostani választáson arról fogunk dönteni, hogy maradjon-e „a kiszolgáltatottság, nyomorban tartás és megvezetés” vagy helyette jöjjön-e inkább az Egységben Magyarországért új felzárkózáspolitikája, „ami végre valódi és érzékelhető változást hoz el a legszegényebbek életében”.