Gáz: egy parkolóban rúg egymásnak öngólokat Karácsony és a zuglói Fidesz

Ki mivel jár a zuglói városházára ez most a vita tárgya.

Karácsony Gergely a Párbeszéd Magyarországért alelnöke, Zugló polgármestere egy mosolygós hangulatjel kíséretében osztott meg egy fényképet közösségi oldalán, mely összehasonlítja a Papcsák-korszakot és 2014 utáni állapotokat. Az ábra egyik felén a megbukott fideszes polgármester elhíresült különparkolója szerepel luxus Mercedesével, a másikon pedig majdnem egy tucatnyi kerékpár és egy robogó. A két kép, egyazon polgármesteri hivatali udvar két szegletében készült.

Olyasmi lehetett az üzenet, hogy Karácsony önkormányzata hitelesen képviseli az LMP és utódszervezeteinek bicajos/zöld atmoszféráját, miközben a kormánypárti országgyűlési képviselő csak urizált. A zuglói Fidesz azonban nem csak letegezte, hanem le is leplezte Karácsonyt, mert rávilágított arra, hogy a PM polgármestere nem a megfelelő szögből hasonlította össze a polgármesteri hivatal környékét. A zuglói Fidesz közösségi oldalán ezt üzente a kerületvezetőnek:

„Kedves Gergő! Az állításoddal szemben az igazság megint egészen más. 2015-ben több luxus autó parkol az önkormányzat parkolójában: Mercedes AMG ( polgármesteri tanácsadó), BMW 5 ( összefogás alpolgármestere), Lexus terepjáró (összefogás országgyűlési képviselője), (A polgármesteri kabinetvezető 3-as BMW-je lemaradt a képről). Gergő, te ezt azért nem látod minden nap, mert nem jársz be dolgozni, vagy megint szándékosan vezeted félre az embereket."

A posztháborút Várnai László (ex-LMP), a Civil Zugló önkormányzati képviselője is megfejelte, szerinte Karácsony Gergely „önmarketingolásból mindenképp ötös.” Hozzátette, hogy a PM polgármesterének „hivatalba lépés óta kb. fél év telt el, és tán harmadszor sikerül bringával jönni, ebből egy a jelöltséget bejelentő sajtótájékoztató volt.” A hétvégén egy zuglói kerékpáros tüntetést is szervező városatya megjegyezte, hogy az „önkori” udvarán a kerékpártároló amúgy vacak, ennél már csak a lakosságnak az épület elé kitett tároló használhatatlanabb.

Majd egyszerre adott igazat a Fidesznek és védte be Karácsonyt, hogy igenis bejár dolgozni:

„És sajnos el kell ismerni, a zuglói Fidesz fotója jogos, mert bár Karácsonynak magának nincs autója, a zuglói baloldali Összefogás az előző ciklus vezetését megszégyenítő luxusautóparkot villant nap mint nap. Én csak tudom, mert azt az ominózus Papcsák parkolót bemutató képet én készítettem. Gergő amúgy jóval többet van a hivatalban, mint Dr. Papcsák Ferenc volt.”

A zuglói MSZP korábban megdöbbenve tapasztalta, s tette közzé Facebook-oldalán, hogy Papcsák Ferenc többször felbukkant a szavazás alatt az önkormányzat környékén, a jól ismert "luxusmercijével", az után is, hogy megbukott. Az ominózus VIP-parkolóhely és a „polgármesteri/alpolgármesteri” felfestés egyébként a Fidesz önkormányzása alatt lett felfestve, külön érdekessége volt, hogy mint az a képen látható, egy polgármesteri két alpolgármesteri helyet ért. Majd a folyamatos felháborodás hatására később, de még az előző ciklusban az egész parkolóhely át lett alakítva elfogadhatóbb alakzatba rendezve.