Gelencsér: Minél előbb jövünk ki Putyin csapdájából, annál olcsóbban ússzuk meg ezt a kalandot

Gelencsér: Minél előbb jövünk ki Putyin csapdájából, annál olcsóbban ússzuk meg ezt a kalandot

"Még mielőtt ezermilliárdokat költenek Putyinban és a Roszatom technológiájában bízva, állítsák le Paks 2-t! Orbán Viktor társadalmi vita nélkül, a nyilvánosság teljes kizárásával, nemzetközi verseny nélkül, lényegében „zsebszerződés” keretében kötelezte el hazánkat az orosz birodalom visszaépítésében gondolkodó Putyinnak. Ráadásul orosz hitelből, 12 és fél milliárd euróért valósulna meg ez a gigaberuházás. Orbán Viktor évtizedekre elzálogosítaná hazánkat – ez a jövőfelélés minősített esete!

Ez a projekt orosz geopolitikai célokat szolgál, tovább erősíti a magyar kormány és a jövőbeni magyar kormányok kiszolgáltatottságát Moszkvának – ez pedig az árulás minősített esete!

Ez a megállapodás lemondás hazánk szuverenitásáról pénzügyi, energiabiztonsági, külpolitikai területen. Ez a projekt – ha megvalósul – befejezetté teszi hazánk elzálogosítását az éppen terjeszkedő orosz birodalomnak. Nem gyengíti, hanem felerősíti az orosz nukleáris függőségünket, és ez így együtt bizony rendkívül súlyos nemzetbiztonsági kockázat"

- írja Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke Facebook oldalán.

A teljes poszt itt érhető el.