Gergő, tudod írni? Lediktálták a cikkeket a minisztériumból a Pesti Srácoknak

A szponzorált cikkeknek a tartalmát is egyezteti a Huth Gergely által főszerkesztett PestiSrácok.hu a minisztériummal.

Nem is olyan régen az RTL Klub arról számolt be, hogy a „földrablásokról” szóló cikksorozatért a Földművelésügyi Minisztérium fizetett a Pesti Srácoknak. A kereskedelmi tévé híradója azt állította, hogy a fideszes lapon megjelent írások kizárólag a szocialista kormányokkal és Simicska Lajossal foglalkoznak, ám Huth Gergelyék ezt másnap hosszasan cáfolták. Az atlatszo.hu úgy döntött, hogy felderíti az igazságot, ezért megkérdezte az illetékes minisztériumot, az FM rövid időn belül megválaszolta adatigénylésüket:

Kiderültek a szerződés legfontosabb részei:

– a Földművelésügyi Minisztérium 12 cikket rendelt a Pesti Srácoktól 2015. november 20. és december 31. közötti megjelenéssel, összesen nettó 1,5 millió forintért

– a megjelenések időpontját, és „azok pontos szövegszerű tartalmát” az FM és a PS egyezteti

– ha egy adott cikkel a minisztériumnak gondja van, akkor szól, és a PestiSrácok 2 napon belül köteles kijavítani a „hibát”

A szerződésnek egy titoktartási záradéka is van, amely rögzítette, hogy a felek az együttműködés alatt megszerzett adatokat harmadik félnek, a másik beleegyezése nélkül nem adják ki, más üggyel kapcsolatban nem használják fel azokat. A fizetett cikkek a mai napig elérhetőek. A PestiSrácok.hu hírportált nem csak az FM, hanem a Miniszterelnökség, a Fidesz-frakció, a Belügyminisztériumtól is támogatta korában. Persze nem csak a PestiSrácok.hu-t tömik ki állami közpénzzel, a 888.hu-nak is jut az áldásból.