Giro d'Italia: Budapest-Visegrád nyitóetap után fővárosi időfutam, majd Kaposvár-Balatonfüred szakasz is lesz

Giro d'Italia: Budapest-Visegrád nyitóetap után fővárosi időfutam, majd Kaposvár-Balatonfüred szakasz is lesz

Május 6-án, pénteken a Budapest-Visegrád etappal kezdődik, egy fővárosi időfutammal, majd egy Kaposvár-Balatonfüred szakasszal folytatódik a jövő évi, 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny.

Magyarországról rajtol a 2022-es Giro d'Italia, jövő héten Budapesten mutatják be a három hazai etapot

A cyclingnews szakportál cikkéből kiderül, jövő szerdán Budapesten mutatják be a három magyarországi etapot. Az ünnepségen jelen lesz Valter Attila, aki az idei Girón három napon át viselte az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót, Rajta kívül még részt vesz az eseményen az 1987-es győztes ír Stephen Roche is.

A magyarországi Nagy Rajt és a viadal első három szakaszának szerdai, budapesti ismertetőjén Paolo Bellino, a olasz körversenyt szervező RCS Sport igazgatója elmondta, hogy a program május 4-én, szerdán a Hősök terén kezdődik egy csapatbemutatóval.

Az éles verseny két nappal később a 195 km-es Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, amely során Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá.

  • Május 7-én, szombaton egy 9,2 km hosszú egyéni időfutam lesz Budapest szívében: a kerekesek a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek.
  • A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny.

A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után visszatérnek Olaszországba, majd egy pihenőnap után május 10-én folytatják a versenyt.