Gömöri Zsolt pénteken már nem lesz paralimpiai elnök?

Pénteken távozik posztjáról a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetője, és akár Deutsch Tamás is bukhat. 

A Magyar Paralimpiai Bizottság pénteki közgyűlésén bizalmi szavazáson dönthetnek a szervezetet vezető Gömöri Zsolt sorsáról. Eddig nem volt információ arról, hogy Gömöri sorsa miként alakul majd, a Népszava meg nem nevezett híresztelésekre hivatkozva azt írja, hogy az ülés végén már nem Gömöri lesz az elnök. A lap elismeri azt is, hogy jelenleg nincs arról megbízható információjuk, hogy menyien támogatják majd Gömöri Zsoltot. 
 
A Népszava egyik forrása azt sem tartja kizártnak, hogy az alelnök Deutsch Tamás is távozik, bár ha Gömöri megelőzi a szavazást és bejelenti lemondását, akkor maradhat helyén a politikus.
 
Gömöri Zsolt ügyében akkor pattant ki a botrány, amikor május elején kiderült, hogy a paralimpiai vezető 2012-ben 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a szervezettől a lakáshitele végtörlesztésére. Mindez azért is volt kissé furcsa mert Gömöri még a botrány kirobbanása előtt márciusban így nyilatkozott: A londoni paralimpián érmet nyert sportolók készültek úgy a játékokra, hogy napi szinten nélkülöztek, jelentős lemondással tudták vállalni a napi felkészülést, az azzal járó költségeket. A helyzet azóta sem javult. Vannak sportolóink, akik csak az edzőtáborban jutnak megfelelő táplálékhoz, mert a havi méltatlanul alacsony támogatásból legfeljebb naponta egyszer tudnak megenni egy párizsis zsömlét vagy egy pár virslit. Elvétve akad olyan paraversenyző, aki nem kényszerül arra, hogy a napi edzések mellett nyolc-tíz órát dolgozzon, és nem a megélhetésért, hanem a túlélésért”.