Görög kilépésre készül a kerítés?

Egyre valószínűbb a görög államcsőd, aminek egyik következménye az lehet, hogy a görögök széjjel eresztik a hozzájuk érkező illegális bevándorlókat. 
 
Az EUrologus brüsszeli diplomáciai forrásból úgy tudja, hogy EU-s vezetői körökben tartanak tőle: a görög kormány azzal tartaná sakkban a drasztikus költségvetési szigorítást előíró európai tárgyalópartnereit, hogy átengedi az északi határain a Görögországba érkező menedékkérő tömegeket - írja az Index.
 
Az EU-s válasz erre az lehet, hogy kizárják Görögországot a schengeni térségből.
 
Könnyen előfordulhat, hogy a magyar kormány erre az eshetőségre készül, és ezért vált hirtelen nagyon sürgőssé, hogy felhúzzák a magyar-szerb határszakaszon a sokat emlegetett kerítést.
 
Az idő tényleg szorít: Christine Lagarde, az IMF vezére  még a görög hitelprogram folytatásáról szóló tárgyalásokon egyértelművé tette, azt mondta, Görögország nem kap türelmi időt, ha június 30-ig nem fizet, az IMF fizetésképtelennek minősíti.
 
A tét nem kevés, Görögországnak a hó végéig egy 1,6 milliárd eurót (forintban nagyjából 500 milliárdos) kell törlesztenie az IMF felé, és a 7,2 milliárd eurós (2250 milliárd forintos) EU-s mentőcsomag meghosszabbítása is pengeélen táncol.