Gulyás Gergely koronavírusos lett

Gulyás Gergely koronavírusos lett

A mai napon a Miniszterelnökséget vezető miniszteren influenzaszerű tünetek miatt elvégzett koronavírus teszt pozitívnak bizonyult - közölte vasárnap este a Miniszterelnökség.

A Miniszterelnökség MTI-hez elküldött közleményében azt írja:

Gulyás Gergely az ilyenkor kötelező vizsgálatok elvégzése után az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonult. Munkáját - amennyire a körülmények engedik - otthonról végzi majd.

"Annak köszönhetően, hogy az oltottság az elérhető legnagyobb védelmet biztosítja, a koronavírus-fertőzés a miniszternél komolyabb tüneteket nem mutat" - fűzték hozzá.

A Magyar Nemzet információi szerint Gulyás Gergely németországi hivatalos látogatása után betegedett meg.

Mint ismert, az általában csütörtökönként esedékes Kormányinfókon Gulyás Gergely szokott kiállni a nyilvánosság és a sajtó elé, amelyek során a miniszter a kormányzat aktuális döntéseiről számol be, valamint a tájékoztató végén újságírói kérdésekre reagál.

Legutóbb három nappal ezelőtt, október 28-án jelentette be - egyebek mellett - a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedéseket.

Akár ki is rúghatják azt, aki egy évig nem veszi fel a kötelező oltást

Láttam és jó filmnek tartom - válaszolt Gulyás Gergely a kormányinfón arra a kérdésére, hogy látta-e már az Elkxrtuk című filmet Bige László 14 milliárdos büntetéséről Gulyás Gergely azt válaszolta, hogy azt a GVH rótta ki egy baloldali! milliárdosra. A miniszter szerint a jogi szabályozás ezért jól működik.