A Magyarságkutató Intézetből is elbocsátották a rasszista kijelentéseiről elhíresült oktatót

A Magyarságkutató Intézetből is elbocsátották a rasszista kijelentéseiről elhíresült oktatót

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szegedi Tudományegyetem egyik történésze, Gulyás László történész professzor február 17-én online megtartott, Migráció és Menekültügy a XX. században című tantárgy előadása közben rasszista megjegyzésekkel, illetve homofób, szexista viccekkel "színesítette" mondandóját.

Bepanaszoltak egy március 15-én kitüntetett egyetemi tanárt, miután rettentő közönséges módon hangoztatta rasszizmusát

Tehát én utálom a cigányokat, de a Győzikét végképp, ne kelljen már néznem... - állítólag többek között ilyen kijelentés hagyta el a száját a Szegedi Tudományegyetem egyik történészének oktatás közben. A szeged.hu szerint Gulyás László professzorról van szó, aki február 17-én online tartotta meg a Migráció és Menekültügy a XX.

A Telex mai cikkében még arról számolt be, hogy habár lezárult a Gulyás László szexista és rasszista kijelentései miatt indult vizsgálat, a Szegedi Tudományegyetem nem hajlandó elárulni sem azt, hogy a vizsgálat mire jutott, sem azt, hogy mi lett a következménye.

A Népszava azonban már arról ír, hogy

a parlament Kulturális bizottságának ülésén viszont elhangzott, hogy az SZTE kezdeményezte a tanár munkaviszonyának megszüntetését.

Sőt, Gulyást a Magyarságkutató Intézetből is kitették.

A Magyarságkutató Intézet világos értékrendjére való tekintettel mi sem tudunk közösséget vállalni a magát vállalhatatlan megnyilvánulásokra ragadtató egyetemi tanárral, ezért a mai napon kezdeményeztem munkaviszonyának megszüntetését

- közölte a lap megkeresésére Horváth-Lugossy Gábor, az Intézet főigazgatója.