Gyalázat! Halálra fagyott, kiéhezett kutyus került elő a rácsok mögül

Kápolnásnyéken indult el a nyomozás, az ügynek megint politikai szála van.

Ezúttal Kápolnásnyéken indult el a nyomozás, az ügynek ráadásul megint politikai szála van, mert amiatt, hogy az ember legjobb barátai közül pusztul egy újabb példány azért ismét az egyik önkormányzati politikus családtagja a felelős. A hvg.hu szerint a kutya tetemét egy zárt kennelben találták meg, a helyszínre riasztott állatvédők szerint egyelőre még nem lehet eldönteni, hogy bezárva halálra éheztették-e vizslát, vagy pedig megfagyott. A helyszínen, a rácsok mögött mindenesetre a lesoványodott tetem mellett sem kutyaházat, sem táplálékot nem találtak. A járási állatorvos kiérkező megbízottja nem rendelt el boncolást, hanem engedte, hogy a tulajdonos elvigye a kimúlt kutyát.

Forrás: Facebook

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány elnöke elmondta, hogy a tulajdonos két éve találta meg a német vizslát, erről a kutyagazda, aki máskülönben vadász, a közösségi oldalán maga számolt be. Kiderült az is, hogy házában egy magyar vizslát tart. Az ügyben még tart a nyomozás, ezért egyelőre semmilyen részletet nem közölhetnek – mondta Kiss Z. Edward, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Sajtóértesülések szerint az időközben elásott kutyust kiássák és lesz boncolás is.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken éppen az általa életre hívott Állatvédelmi Kerekasztal első ülése után tartott sajtótájékoztatót, ahol az állatvédelmi telepek finanszírozásának kérdéséről, illetőleg az állattartók felelősségéről beszélt.