Völner Pált gyanúsítottként hallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség

Völner Pált gyanúsítottként hallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség

Az Alfahír írta meg, hogy ma új szintre lépett a Völner Pállal szembeni nyomozás - és megjelent a rendőrség a fideszes politikus háza előtt. 

Kiszállt a rendőrség Völner Pál nyergesújfalui házához, az ügyészség hamarosan bejelentést tesz

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy tegnap a Parlament kormánypárti többsége megvonta Völner Pál mentelmi jogát, Varga Judit bukott bizalmasának nyergesújfalui háza elé ma már egy rendőrautó érkezett. Kedden az ellenzéki képviselők jelenléte nélkül a kormánypártok megszavazták a korrupciós ügye miatt megbukott Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését - így Varga Judit bizalmasa bíróság elé állhat hivatali vesztegetés gyanúja miatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, mint írták: miután 2021. december 14-én 22.40 órakor a Magyar Közlönyben megjelent az Országgyűlés határozata dr. Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztéséről, megnyílt a törvényes lehetősége annak, hogy az országgyűlési képviselővel szemben az ügyészség eljárási cselekményeket folytasson. Ezért 2021. december 15-én több helyszínen tartottak kutatást, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglaltak le.

"A nyomozó ügyészség dr. Völner Pállal szemben a vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúját közölte"

- írták.

A közlés szerint a folyamatban lévő ügyben eddig 13 személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.

Amúgy Varga Judit megbukott bizalmasa

a gyanúsítás közlésével szemben panasszal élt, a kihallgatásán rövid vallomást tett, amelyben tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre azonban nem kívánt válaszolni.