Gyárfás Tamás lemondott, Hosszú Katinka szerint ezzel véget ért a legsötétebb éjszaka

Hosszú Katinka, nemcsak a világ egyik legjobb úszója, de abban is egyedülálló, hogy neki sikerült elmozdítania a Gyárfás Tamást a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) éléről. Ez már csak abból a szempontból is figyelemreméltó, hogy Katinka mindössze 4 éves volt, amikor Gyárfás Tamásból MÚSZ elnöke lett.

Egyébként a rövid pályás világbajnokságra utazó úszózsenin épp az a póló van, amelyet azok a sportolók viseltek tiltakozásul, akik nem fogadták el Gyárfás-rezsim intézkedéseit.

Gyurta Dániel, aki elsőkét állt ki Hosszú Katinka mellett azt írta: "Nagy levegő. Tiszta lap".

Shane Tusup sikeredző, Hosszú Katinka férje sem leplezte boldogságát. Ezt írta az aktuális helyzetről.

"Nagyon büszke vagyok rád! Te vagy a legbátrabb és egyben legkedvesebb ember, akivel valaha találkoztam. Az a vágyad, hogy segíts másoknak és a világot egy jobb hellyé varázsold azok számára, akik körülötted élnek és ettől mindig eláll a szavam. Rendkívül büszke vagyok rád, továbbá arra, hogy tagja lehetek a csapatodnak, segíthetek elérni az álmaidat, illetve ezen keresztül a sportban és a társadalomban is egy jobb helyet teremteni a következő generációk számára. Köszönök mindent! Szeretlek! És ami a legfontosabb: Gratulálok!”

Feszített víztükör: megnéztük, hogy miért nem váltották be reményeinket a magyar úszók Rióban

Hétfőre virradóra véget érnek a XXXI. nyári olimpiai játékok, s lassan minden sportoló hazatér Rio de Janeiróból. Az elemzések, az értékelések ideje kezdődik meg, s ilyenkor talán a legfontosabb az őszinteség. Ennek az érdekében vizsgáltuk meg az úszóink időeredményeit. Miért maradtak el az elvárt sikerek?