Azonosította a rendőrség az „anyát”, aki bezárta autójába hatéves kislányát és elment vásárolgatni

Azonosította a rendőrség az „anyát”, aki bezárta autójába hatéves kislányát és elment vásárolgatni

A váci rendőrök kiskorú veszélyeztetése bűntettével gyanúsították meg azt a 41 éves nőt, aki leparkolt és bezárt autójában magára hagyta kislányát – közölte a rendőrség honlapja.

Az esetről készült videófelvétel korábban már bejárta a sajtót és a közösségi médiát: a kislányt egy járókelő vette észre, de mire segítséget tudott volna hívni, pont visszaért a biológiailag anyának tekinthető személy és a hivatalosan nagymamaként funkcionáló másik asszony az autóhoz.

A rendőrség is a videó alapján szerzett tudomást az esetről, ugyanis bejelentést vagy feljelentést senki nem tett.

A felvétel és az egyéb beszerzett adatok alapján a rendőrök azonosították a jármű tulajdonosát. A 41 éves asszonyt 2021. június 23-án délelőtt kiskorú veszélyeztetése bűntettével gyanúsították meg, tekintettel arra, hogy 12 nappal korábban egy váci hipermarket parkolójában leparkolva, bezárt kocsijában magára hagyta hat éves kislányát. A jármű egy árnyék nélküli, napsütötte parkolóhelyen állt akkor, amikor a kinti hőmérséklet legalább 25,5 °C volt.

Bár korábban a TV2 riportjában arról beszéltek, hogy az „anya” és a „nagymama” hagyta ott a kislányt az autóban, a rendőrségi közlemény csak az „anyáról” tesz említést.

Az asszony a kihallgatásán elismerte, valóban egyedül hagyta gyermekét, elmondása szerint előzőleg összevitatkoztak, lánya duzzogott és nem akart vele menni egy üzletbe, erre adott neki egy fél literes ásványvizet, rázárta a kocsit és ott hagyta.

Szerinte ugyan 5-10 percnél többet nem töltött tőle távol, és belátta, hogy hiba volt ezt tennie, de szerinte bűncselekményt nem követett el tettével, tehát láthatóan nincs tisztában azzal, mi a bűn fogalma.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 41 éves nővel szemben kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.