Elmegyógyintézetbe vitték a 86 éves férfit, aki 200 ezer forint miatt kivégezte élettársa lányát

Elmegyógyintézetbe vitték a 86 éves férfit, aki 200 ezer forint miatt kivégezte élettársa lányát

Letartóztatta az élettársa lányának megölésével gyanúsított idős fóti férfit a Budakörnyéki Járásbíróság - közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap az MTI-vel. A kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

A törvényszék közleménye szerint a sértett pénteken látogatta meg az édesanyját és annak élettársát Fóton, ahol konfliktusba keveredett a férfival.

A 86 éves férfi úgy gondolta, hogy élettársa lánya elvette 200 ezer forintnyi nyugdíját, ezt számon kérte rajta, és egy késsel nyakon szúrta a nőt. Az ügyészség azt írta, a férfi az élettársával közös fóti lakhelyükön magához vett a konyhából egy tizenöt centiméter pengehosszúságú kést, amit a háta mögött tartva a náluk tartózkodó sértettet ismét számon kérte a korábbi vita kapcsán. A vita során a sértett közelébe lépett és egy alkalommal a késsel őt nyakon szúrta. Az áldozat kimenekült az utcára, de az épület előtt összeesett. Ott a férfi még egyszer, a lapockáján megszúrta, többször a fejéhez vágott egy téglát, majd elhagyta a helyszínt. A nő meghalt.

A gyanúsított letartóztatását a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a bűncselekmény brutális jellegére, az elkövető személyi és családi körülményeire, mentális állapotára való tekintettel az elsőfokú tárgyalás előkészítése során meghozandó döntésig, de legfeljebb egy hónapra elrendelte.

A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges és végrehajtható.